Bakan Karaismailoğlu, İkizdere direnişini hedef aldı; 'Provokasyon' suçlamasında bulundu

Bakan Karaismailoğlu, İkizdere direnişini hedef aldı; 'Provokasyon' suçlamasında bulundu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere'de talana karşı çıkan yurttaşların direnişini hedef alarak 'provokasyon' suçlamasında bulundu.

İkizdere’deki İşkencidere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı yurttaşların direnişi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu direnişi hedef aldı. "Rize İkizdere’de oynanan oyun ise sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır" iddiasında bulunan Karaismailoğlu, direnişi 'provokasyon' olarak nitelendirdi!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın, Rize’de kurulması planlanan İyidere Lojistik Limanı Projesi için İkizdere’deki İşkencidere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı yurttaşların direnişi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu direnişi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Rize’de bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, belediyeyi ziyaret etti, Rize Valisi Kemal Çeber, AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile birlikte kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Dolgu alanında yapılan Çay Çarşısı projesinde incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra İyidere Lojistik Liman Projesi sahasına geçti.

Burada açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, "Yakın zamanda Karadeniz Havzası, petrol, doğalgaz ve daha birçok yeraltı kaynaklarının çıkarıldığı enerji bölgesi olacak. 2023 yılında tamamlayacağımız Rize İyidere Lojistik Limanı ile de Rizemizi lojistik üssü yapacağız. Karadeniz önümüzdeki on yıllarda Avrasya’nın ticaret gölü olacaktır. Karadeniz’in artan ticari trafiğini ve buradan sağlayacakları kazançları ön gören tüm Karadeniz ülkeleri liman yatırımlarına hız vermiş, hummalı hazırlıklara girişmiştir" dedi.

 ‘KARADENİZ'DE HAKİMİYET YARIŞININ KAZANANI OLMAK BİZE YAKIŞACAK’

"Karadeniz’de hakimiyet yarışının kazananı olmak herkesten çok bize yakışacaktır" diyen Karaismailoğlu, "Dün 3’üncü köprüye, İstanbul Havalimanı’na, Şehir Hastaneleri’ne karşı çıkanlar, bugün burada Rize İkizdereli kardeşlerimizi yalanlarıyla kandırmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize’nin, Trabzon’un evlatlarıyız. Karadeniz’in ekmeğiyle, suyuyla büyüdük. Ülkemize ve bölgemize yapacağımız büyük yatırımlara karşı çıkanlara artık ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor. Hem doğayı koruyacağız hem de ülkemizi çağın en ileri altyapısıyla donatacağız" iddiasında bulundu.

‘SADECE TAŞ OCAĞI VE ÇEVRE HASSASİYETİ DEĞİL’

Karaismailoğlu, İkizdere direnişini hedef aldığı açıklamasında şunları söyledi: "Rize İkizdere’de oynanan oyun ise sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir."

BÖLGE HALKI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İşkencedere Vadisi’inde yapılacak olan taş ocağı için açılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Karaismailoğlu, dün bölge halkının sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Bölge halkı doğalarının tahrip edilmesine tepki gösterirken Karaismailoğlu'nun, "2 sene dolmadan çıkıp gideceğiz" sözlerini sarf ettiği duyulmuştu.

Bakan Karaismailoğlu tepkiler üzerine arkasını dönüp korumaları eşliğinde makam arabasına binerek alandan ayrıldı. Bakanın ayrılışıyla kalabalıktan yuhalama sesleri yükselmişti. Köylüler, "Direne direne kazanacağız" sloganları atmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar