Sağlık Bakanı Koca: Delta Plus varyantı 3 ilde görüldü

Sağlık Bakanı Koca: Delta Plus varyantı 3 ilde görüldü
Bakan Koca, Delta varyantında ise vaka sayısının giderek arttığını belirterek, vakaların görüldüğü il sayısının 30'u bulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 ildeki 3 Coronavirus vakasında Delta Plus varyantının görüldüğünü açıkladı.

Bakan Koca, Delta Plus vakalarına Türkiye’de de rastlandığını belirterek "Delta Plus, 3 farklı ilde olmak üzere 3 kişide görüldü. İllerden biri İstanbul. Ankara'da yok. Bu kişiler aşılı değiller. Genel durumları ise iyi. Ağır geçirmiyorlar, ayakta takip ediliyorlar" dedi. Koca Delta varyantına ilişkin ise "Delta varyantında ise vaka sayısı giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı" dedi, vakaların görüldüğü il sayısının 30'u bulduğunu belirtti.

Kurban Bayramı'nda ek tedbirlerin gündemde olmadığını ifade eden Koca, Türkiye'de aşılamanın bayrama kadar daha da hızlanacağını belirterek şunları kaydetti:

"Salgının, virüse karşı toplumsal bağışıklıkla son bulacağını artık hepimiz biliyoruz. Bunun için ise, her ilde en az yüzde 70 oranında aşılanma olması gerekiyor. O nedenle illerin tamamını harekete geçirdik. Mobil ekiplerle gerekirse vatandaşımızın ayağına giderek aşı yapıyor olmalıyız. Kurban Bayramı öncesinde 18 yaş üzeri kişilerin en az yüzde 70'ine ulaşmak ve onları aşılamak istiyoruz. Bu da, 42-43 milyon kişinin aşı olması demek."

3. DOZ AŞILAMA

TRT Haber’de yer alan habere göre Bakan Koca hatırlatma dozunun alt gruplara ineceğinin sinyalini vererek şunları ifade etti:

"Bilim Kurulu toplantısında, 3. doz aşılamada 50 yaş sınırını biraz daha aşağı çekebiliriz. Yakında, belediye başkanları dahil olmak üzere kritik görevlerdeki kişilere de 3. doz aşılamayı açmış olacağız."

Sağlık Bakanı Koca, yurt dışından gelen aşı miktarının ise yeterli düzeyde olduğunu kaydederek, çarşamba günü 1,5 milyon doz Sinovac, perşembe günü de 1,5 milyon doz BioNTech’in daha Türkiye’ye geleceğini söyledi.

'AŞI OLUN'

Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda ise şunları kaydetti:

"İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun. Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar