Bakan Koca'nın hastanesine bir kıyak daha: 'Yükselme' izni verildi, İBB açıklama istedi

Bakan Koca'nın hastanesine bir kıyak daha: 'Yükselme' izni verildi, İBB açıklama istedi
Sağlık Bakanı Koca’nın kurucusu olduğu vakfa bağlı Medipol Mega Üniversite Hastanesi 112 metrelik yükseklik ruhsatı verildi. İBB, izni veren AKP’li belediyeden açıklama istedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu, daha önce de değerli kamu binalarının peşkeş çekilmesiyle gündeme gelen Medipol Üniversitesi’ne bağlı, Türkiye’nin en büyük özel sağlık yatırımı olarak duyurulan Bağcılar Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nde fazladan kat verme tartışması yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılında meclis kararıyla 100 metre yükseklik sınırı koyduğu binaya AKP’li Bağcılar Belediyesi 112 metre yükseklik izinli ruhsat verdi. İnşaatta inceleme yapan İBB yetkililerinin Bağcılar Belediyesi’nden 12 metre daha fazla yükselmesine izin verilen söz konusu durumu açıklamasını istediği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu ve İstanbul Medipol Üniversitesi Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı’na (TESA) bağlı, Bağcılar Göztepe Mahallesi’nde Medipol Mega Üniversite Hastanesi inşa edildi. Türkiye’nin en büyük özel sağlık yatırımı olarak duyurulan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi için ön cephesinde projeyle bir bütün olarak heliport alanı da tasarlandı. Bu komplekste bir de ek bir bina inşaatı başladı.

100 METRELİK SINIR AŞILDI, DAHA FAZLA YÜKSEKLİK KIYAĞI YAPILDI

İBB’nin 13 Ocak 2012’de gerçekleşen meclis toplantısında ek inşaatın da bulunduğu Göztepe Mahallesi’ndeki binalar için uzunluk 100 metre ile sınırlandırıldı. Kompleks içinde başlayan ek bina 7 bodrum kat (1 kat asma bodrum) + zemin + 29 normal kat seviyesinde inşaa edildi ve toplam 112.40 metre yapıldı.

İNCELEME YAPAN İBB, AKP’Lİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA İSTEDİ

Bağcılar Belediyesi’nin söz konusu bu binaya 21 Haziran 2019 tarihinde yol kotu 112.40 metre yüksekliğinde ruhsat verdiği öğrenildi. İBB yetkilileri geçen günlerde inşaat sürerken binada incelemelerde bulundu. İnşaatta 100 metre sınırına uyulmadığını tespit eden İBB yetkilileri AKP’li ilçe belediyesine 100 metre sınırı varken neden 112 metre izinli ruhsat verdiklerini sordu ve bunu açıklamasını istedi.

Öne Çıkanlar