Bakan Kurum: Kira düzenlemesi Temmuz'dan önce sözleşme imzalayanları ilgilendirmiyor

Bakan Kurum: Kira düzenlemesi Temmuz'dan önce sözleşme imzalayanları ilgilendirmiyor
Yeni kira düzenlemesinin 2022 Temmuz ile 2023 yılı arasını bağladığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 'Yasanın ihlali halinde her 2 tarafa ağır ceza var' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni kira düzenlemesinin detaylarını anlattı. Gazeteci Candaş Tolga ışık'a konuşan Kurum, yasanın, 2022 yılının Temmuz ayından önce yapılan zam sözleşmelerini ilgilendirmediğini ifade etti.

2022 Temmuz ile 2023 yılı arasını bağladığını belirten Kurum, kiracıları farklı bahanelerle evinden çıkarmak isteyen ev sahiplerini, kiracının şikayet etmesi üzerine yasada bulunan kira yasağı ve kira tazminatı gibi ağır cezaların uygulanacağını da aktardı.

Bakan Kurum ile konuşan Işık, kira artışlarının detaylarıyla ilgili şunları aktardı:

"(1) Bu sene temmuz ayı itibarıyla seneye temmuza kadar kiraya %25'in üzerinde zam yapılamayacak. Yasanın ihlali halinde her 2 tarafa ağır ceza var.

(2) Yasa temmuz 2022 öncesi yapılmış yenileme/zam sözleşmelerini bağlamıyor. Temmuz 2022- Temmuz 2023 arasını bağlıyor.

(3) Kiracıyı farklı bahanelerle (Almanya'dan oğlum geldi, kendim oturacağım, vs...) çıkarıp daha yüksek bedelle yeni kiracı getiren ev sahiplerine kiracının şikâyeti üzerine halihazırda yasada var olan kira yasağı ve kira tazminatı gibi ağır cezalar uygulanacak."

Işık'ın paylaşımı şu şekilde:

Öne Çıkanlar