Bakan Nebati bu sözünü de tutamadı: 'Enflasyonu kontrol altına aldık' demişti

Bakan Nebati bu sözünü de tutamadı: 'Enflasyonu kontrol altına aldık' demişti
Nebati, 'Enflasyonu kontrol altına aldık. Aralık itibariyle baz etkisiyle düşmeye başlar' demişti. Nebati'nin yüzde 36,08'de devraldığı enflasyon yüzde 117,9 artışla yüzde 78,62'ye çıktı.

+GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, göreve geldikten sonra hem Türkiye'ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği, "Enflasyonu kontrol altına aldık. Aralık ayından itibaren enflasyon baz etkisiyle düşmeye başlayacak" sözünü de tutamadı.

Nebati, yüzde 36,08 olarak devraldığı yıllık enflasyonu yüzde 117,9 artışla yüzde 78,62’ye çıkardı. Nebati'nin göreve geldiği Aralık 2021'den bu yana Türkiye’nin ekonomik göstergeleri de tepetaklak oldu.

Nebati’nin göreve geldiği Aralık 2021 tarihinden bu yana Türkiye’nin bütün ekonomik göstergeleri altüst olurken, enflasyonu düşürme sözü de sadece sözde kaldı.

Nebati, 1 Temmuz'da Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Size net söylüyorum, mayıs ayında aylık bazda toparlanma başladı. İnşallah haziran, temmuz, ağustosta verim çok yüksek Türkiye'de. Ufak tefek buralarda kuraklık var ama gıdada çok çok iyiyiz, verim yüksek. Dünyada emtia fiyatları, buğdayından, demirine, ham maddeye kadar sakinledi. Sakinlemenin de ötesinde düşmeye başladı. Enflasyonu kontrol altına aldık. Bundan sonrası aralık ayında baz etkisiyle düşmeye başlayacak. Size ve sayın Cumhurbaşkanı'mıza da söz verdim, veriyorum. Aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşünü hissede hissede göreceğiz ve sizi seçime o noktada götüreceğiz. Enflasyonu çalışanlara hissettirmeyecek bir sistem kurulmuş zaten" demişti.

Nebati, verdiği sözleri tutamadığı gibi enflasyon neredeyse ikiye katlandı. Nebati’nin göreve geldiği aralık ayında enflasyon yüzde 36,08’di. Aradan geçen yaklaşık altı ayda enflasyon yüzde 117,9 artarak yüzde 78,62’ye yükseldi.

Nebati’nin 27 Aralık 2021 tarihinde a Haber'de, "Heyecanlanıyorum. Hani hep hayal edersiniz ya, bir uyusam da altı ay sonra uyansam diye. Türkiye çok farklı noktalara gidecek, çok" sözleriyle dile getirdiği hayali, o günden bu yana her gün farklı bir zamla uyanan vatandaşların kabusu oldu.

O günden bu yana geçen yaklaşık altı ayda Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tepetaklak olurken, halk başta enerji ve gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe ardı ardına gelen zamlarla nefes alamaz hale geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar