Bakan Soylu, bu kez gazeteci Saygı Öztürk'ü tehdit etti

Bakan Soylu, bu kez gazeteci Saygı Öztürk'ü tehdit etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez gazeteci Saygı Öztürk'ü hazırladığı bir haber nedeniyle 'namussuz', 'namus düşmanı' gibi hakaretlerle tehdit etti.

Gazeteci Saygı Öztürk'ün bugün Sözcü gazetesinde yayımlanan 'Trabzon böyle bir yükseliş görmedi' başlıklı haberinde, Trabzon'da belediyenin işçi kadrosunda işe başlayan Ali Ayvazoğlu adlı kişinin bir milletvekli ile evlendikten sonra hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

HEM ÖZTÜRK'E HEM DE HABERİ MUHATAP ALAN OKURLARI HAKARET ETTİ

Haberinde, belediyede işçi kadrosunda işe başlayan Ali Ayvazoğlu'nun, şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlenmesinin ardından belediye işçiliğinden özel kalem müdürlüğüne oradan da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yükselişini anlatan gazeteci Saygı Öztürk'e ilk tehdit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Twitter hesabından paylaştığı mesajla, gazeteci Saygı Öztürk'ü ve haberi muhatap alan okurları ağır hakaretlerle tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız. Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" ifadeleri kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin ilk tweetide 'Namus düşmanı' ifadeleriyle hakaret ettiği gazeteci Öztürk'e röportaj verecek kişileri de 'kim röportaj verirse' ifadesiyle tehdit etti. Bu mesajı silen Soylu, ikinci mesajında bu ifadenin yerine 'kim muhatap alırsa' ifadesi kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce de hedef gösterdiği gazeteci Müyesser Yıldız, Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından evi basılarak gözaltına alınmış, ardından 'askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar