Bakan Soylu'dan Bylock açıklaması

Bakan Soylu'dan Bylock açıklaması
Soylu, Bylock kullanıcısı olduğu iddia edilen 1387 kişinin kamuda aktif görevde olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullah Gülen cemaatinin haberleşme programı olduğu iddia edilen Bylock’a ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Soylu "Bylock konusunda yaptığımız çalışmalarla, daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25.149 ID'nin kullanıcısı tespit edilmiş; 1387'si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir" dedi. 

Gülen cemaatiyle mücadelede gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, "KOM birimlerimizce 2019 yılında FETÖ ile mücadele kapsamında toplam 9 bin 910 olayda, 22 bin şüpheliye işlem yapılmış ve bu kişilerin 3 bin 179'u tutuklanmıştır" dedi.

Soylu, 13 adet sınav operasyonunda, 3 bin 479 kişiye işlem yapıldığını hatırlatarak, kamu kurumlarına usulsüz sınavlarla girenlerin görevlerine son verilmesinin sağlandığını aktardı.

Gülen cemaati üyelerinin haberleşmede kullandığı iddia edilen "ByLock" uygulamasında açıklamalar yapan Soylu, şöyle devam etti:

"Yaptığımız çalışmalarla daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 ID'nin kullanıcısı tespit edilmiş; 1387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir. Yine bu çalışmalar kapsamında ByLock kullanıcısı olmayan, ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olan, 679'u kamuda halen görevde 2 bin 341 şahıs tespit edilerek, bilgiler yine ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ile paylaşılmıştır."

Bakan Soylu, hakkında işlem yapılan "ByLock" kullanıcılarının bugün itibarıyla yüzde 84'e ulaştığını kaydederek, "Örgütle mücadele kapsamındaki teknik takip çalışmalarımızda ise 2017 yılına oranla yüzde 277'lik bir artış olduğu görülmektedir" diye konuştu.

 

Öne Çıkanlar