Bakan Soylu'dan muhalefete 'ihanet' suçlaması: İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek

Bakan Soylu'dan muhalefete 'ihanet' suçlaması: İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek
Soylu, 6 muhalefet partisinin ortak mutabakat metninin redakte edilmesi için bir yabancı büyükelçiye gönderildiği iddiasını yineledi.

Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliğinde Sivil Toplumla İlişkiler İl müdürlerine yönelik eğitim toplantısına katıldı. Soylu toplantının ardından gazetecilerin karşına geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 muhalefet partisinin ortak mutabakat metninin redakte edilmesi için bir yabancı büyükelçiye gönderildiği iddiasını yineledi.  Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, "Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz. Bir şifre daha verdim" ifadesini kullandı.

‘İŞİN MUHATABI BELLİDİR’

CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisinin 28 Şubat'ta paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e ilişkin ortak metnin, yabancı büyükelçi tarafından redakte edildiği iddiasının hatırlatılması üzerine Soylu, "Kaç günden beri söylüyorum, devam ediyorum. İşin muhatabı bellidir. İşin muhatabı çıkacak, bunun cevabını verecek. Aslı vatana ihanettir. Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz. Bir şifre daha verdim" dedi.

‘ONLARIN EN AZINDAN BENİM KADAR, EN AZINDAN SİZİN KADAR BİR MERAKI YOK MU?’

Duvar’da yer alan habere göre altı muhalefet partisi içerisindeki tüm partilerin bu durumu bilip bilmediğinin sorulması üzerine ise Soylu, "Diğer partiler sorsun, ben soruyorum. Onlar niye sormuyor? Onların en azından benim kadar, en azından sizin kadar bir merakı yok mu? Ama biliyorlardır gibime geliyor" ifadesini kullandı.

‘HER ŞEYİN CEVABINI BANA SORUYORSUNUZ’

Soylu, "Yasal süreç başlatılacak bir durum mu, bir soruşturma, suç duyurusu söz konusu olabilecek mi?" sorusuna da "Her şeyin cevabını bana soruyorsunuz. Bir şey daha söyledim, kendi yanındaki bir büyükelçiyi AB'den bir büyükelçiye… Kalkan yemeye gitmediler yalnız." yanıtını verdi.

NE DEMİŞTİ?

Süleyman Soylu, 28 Mart'taki AKP Esenyurt İlçe Örgütü'nün düzenlediği toplantıda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik şu iddiada bulunmuştu:

"Türkiye yönetmeye talip oluyorlar değil mi? Altılı bir masa kurmuşlar. Buradan Kılıçdaroğlu'na bir şey söylemek istiyorum, bir de o altılı masadaki diğerlerine. O masada Kılıçdaroğlu biraz doğruysan, biraz dürüstsen, biraz bu millete ait en ufak bir inancın varsa, ilk altılı masa toplantısından sonra, sen beraber oluşturduğunuz o hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzelttirmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla. Eğer kendilerine biraz saygıları varsa, o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu'na, benden sonra bizden sonra hangi temsilci ile bunu bir büyükelçiliğe gönderdin, bunu redakte ettirdin?"

CHP'DEN SOYLU'YA: GEREĞİNİ YAPMAZSAN AHLAKSIZSIN

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Soylu'nun iddiaları için dün şu çağrıda bulundu:

Süleyman Soylu, fitne, fesat, iftira yoluyla Türkiye’de kargaşa yaratmak istiyor. Bu konu gerçekten doğruysa gereğini yap. Eğer gereğini yapmazsan şerefsizsin. Eğer gereğini yapmazsan ahlaksız bir adamsın. Eğer gereğini yapmazsan yalancı bir adamsın. Bütün bunları mahkemeye ver. Bu sıfatlara layık olduğunu kanıtlayayım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar