Bakandan tuhaf bir özür

Bakandan tuhaf bir özür
Orman ve Su İşleri Bakanı, 'Biyoçeşitliliğin yüzde 80'i ormanlardadır. Bakanlık bu işlerde çok geç kaldı. Kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına Türkiye'den özür diliyorum' dedi.

HABER MERKEZİ - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kendi döneminde çevreye, ormanlara, yeşil alanlara zarar verilmemiş, biyoçeşitlilik korunmuş gibi konuşarak, kendisinden önceki dönemlerde biyoçeşitliliğe önem verilmediğini belirterek özür diledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da daha önce İstanbul'daki betonlaşmayı kastederek "Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum" demişti. Böylece Bakan Eroğlu de özürdileyenler arasına katıldı ama geçmişte yapılar için başkaları yerine!

AROMATİK BİTKİLER MERKEZİ

Eroğlu, Afyonkarahisar'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörü için önemli bir adım atılması gerektiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının sektöre yönelik faaliyetlerine karşı çıkan bazı çevreler olduğunu savunan Eroğlu, şöyle konuştu: "Biyoçeşitliliğin yüzde 80'i ormanlardadır. Dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu işlerde çok geç kaldı. Ben kendi dönemim için değil ama eski dönemler adına bütün Türkiye'den özür diliyorum. Tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili çalışma yapılması için Afyon Kocatepe Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığından uzmanları bir araya getirerek 30-40 kişilik bir çalışma grubu kuruldu."

ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Çalışma grubunun sektörle ilgili büyük bir eylem planı hazırladığına dikkati çeken Eroğlu, "Kim, neyi, ne zaman yapacak? Çin'le nasıl işbirliği yapacağız? Çinli iş adamlarımızı da davet edeceğiz. Sonuçta bu şekilde bir çalışma içerisine girdik. Bu konu çok önemli bir pazar. Önemli bir potansiyel" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar