Bakanlık ‘harekâtta öldürüldü’ demişti, çıplak ve elleri kelepçeli fotoğrafları ortaya çıktı

Bakanlık ‘harekâtta öldürüldü’ demişti, çıplak ve elleri kelepçeli fotoğrafları ortaya çıktı
Bakanlığı’nın Lice’de askeri harekâtta yaşamını yitirdiğini açıkladığı Özer’in yüzükoyun, çıplak ve elleri arkadan kelepçelenmiş şekilde çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen askeri harekât üç gündür devam ediyor. Resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara göre, harekâtta iki HPG’li yaşamını yitirdi. Yerel kaynaklar harekâtla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Harekâtta bir HPG’linin sağ yakalandığı ancak akıbetinin ne olduğuna dair bir bilginin olmadığı belirtildi. Yerel kaynakların bu iddiası harekâtla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflar da güçlendiriyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Harekatle ilgili önceki gün hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, biri "turuncu kategoride" yer alan iki HPG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Arıklı Mahallesi bölgesinde özel harekât birlikleri tarafından düzenlenen harekatte iki HPG’linin yaşamını yitirdiği ve yaşamını yitiren HPG’lilerden birinin kimliğinin Abdulsıttar Özer (Dara Zagros) olduğu kaydedildi.

VİDEO VE FOTOĞRAFLAR YAYINLANDI

MA’nın haberine göre bu açıklamalardan bir gün sonra dün bir sosyal medya hesabından harekâtla ilgili bir video ve iki fotoğraf yayınlandı. Paylaşılan videoda, battaniye içine konularak taşınan bir HPG’linin cansız bedenine askerler küfür ve tekmeler savuruyor.

‘ÇIPLAK VE KELEPÇELİ’

Sosyal medya hesabından paylaşılan iki fotoğraf karesinden biri videoda cansız bedeni taşınan ve ismi açıklanmayan HPG’liye ait olduğu anlaşılıyor. Diğer fotoğraf karesinin ise ismi yaşamını yitirdi diye açıklanan Abdulsıttar Özer’e ait olduğu belirtildi. Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, harekât esnasında iki HPG’liden biri yaşamını yitirdi, diğeri sağ yakalandı. Yerel kaynakların "Sağ yakalandı" dediği Özer’in, sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafta yüzü koyun çıplak ve elleri plastik kelepçeyle arkadan kelepçelenen kişi olduğu kaydedildi.

İNFAZ MI EDİLDİ?

Bakanlığın yaşamını yitirdiğini duyurmasından sonra servis edilen fotoğraf, "Özer sağ yakalandıktan sonra infaz mı edildi" sorusunu akıllara getirdi. Özer’in sağ yakalandığından emin olan yerel kaynaklar, daha sonra Özer’in akıbeti konusunda bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar