Sucukta at eti skandalı: Bakanlığı açıkladığı ürünler arasında Cübbeli Ahmet'in firması da var iddiası

Sucukta at eti skandalı: Bakanlığı açıkladığı ürünler arasında Cübbeli Ahmet'in firması da var iddiası
Tarım ve Orman Bakanlığı, 91 firmaya ait 113 parti ürünü taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave eden 91 firmaya ait 113 parti ürünü açıkladı. Son yapılan açıklamayla 2012 yılından bu yana 1609 firmaya ait 3605 parti üründe hile olduğu tespit edildi. Bakanlığın sucukta 'at eti' kullanıldığı yönünde tespit yaptığı firmalardan birinin Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Mahmut Ünlü'ye ait olduğu iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı "5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik" gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgileri kamuoyunun bilgisine sundu.

CÜBBELİ AHMET'E AİT İDDİASI

Bakanlığın açıkladığı 113 ürün arasında, sucukta at eti kullanılan Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi de yer aldı. Şirketin kamuoyunda Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Ünlü'ye ait olduğu iddia edildi.

LALEGÜL GÜL TV YALANLADI

Sosyal medyada gündeme gelen iddialar üzerine Lalegül TV bir açıklama yaparak, söz konusu şirketle ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Bakanlık tarafından açıklanan firma ve ürünlerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar