Bakanlık öğretmenlerden İngilizce kitabındaki Atatürk sayfasını yırtmalarını istedi

Bakanlık öğretmenlerden İngilizce kitabındaki Atatürk sayfasını yırtmalarını istedi
Durum, bir İngilizce öğretmeninin bakanlığın talimatını Facebook'ta bir grupta yayınlamasıyla ortaya çıktı ve o zamandan beri sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Eğtim Bakanlığı’ndan bir ders kitabından Atatürk’ün anlatıldığı sayfayı yırtmaları talep edilen bir e-posta alan eğitimciler konuyla ilgili "izahat istediklerini" açıkladı.

 

CyprusMail'de yer alan habere göre, öğretmenler, bakanlıktan "acil kodlu" mesaj aldı. Mesajda, 11’inci sınıfların İngilizce ders kitaplarından biri olan "Oxford Discover Futures 3 Workbook"tan Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türkiye’nin en büyük kahramanı" olarak anlatıldığı sayfayı, kitapları öğrencilerine dağıtmadan önce yırtmaları istendi. Ayrıca aynı sayfada Meksikalı ressamlar Frida Kahlo ile Diego Rivera ile bilgilerin bulunduğu da belirtildi.

Kitaptaki ifadelerle, genç yaştan beri liderlik vasfını gösteren Atatürk’ün ülkesi savaşa girdiğinde cesurca savaştığı, modern Türkiye’yi kurma konusundaki desteği sonrasında yeni bir demokrasi kurmak için özverili bir şekilde çalıştığı yer alıyordu.Ülkedeki Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) bu taleple ilgili şikayet aldıklarını açıkladı. Bazı öğretmenler ise sosyal medyadan konuya açıklık getirilmesini istedi, neden böyle bir talepte bulunulduğunu sordu.

Bakandan izahat isteyen ve konuyu tartışmak için kendilerine randevu verildiğini belirten OELMEK Başkanı Kostas Hacisavvas şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde eğitim bakanlığında yapacağımız görüşmede, ilgili kararı gündeme getiren sebepler hakkında izahat isteyeceğiz. Görüşmemiz, eğitimle ilgili başka ciddi konuları ele almak maksadıyla gerçekleşecek. Meslektaşlarıma, genelgeyle ilgili soruları ileteceğime dair söz verdim."

Bir İngilizce öğretmeni sosyal medya hesabı üzerinden olayı kabul edilemez olarak nitelendirerek yorum yaptı.

"Bugün eğitim bakanlığı tarafından 6 Eylül'de gönderilen bir talimat, tüm İngilizce öğretmenlerini İngilizce Çalışma Kitabı'ndan 36. sayfayı çıkarmaya ve özellikle öğrencilere verilmeden önce yırtmaya çağırıyor" dedi.

Öğretmen "Atatürk'ü Türkiye'nin en önemli kahramanı (bu arada, hepimiz belirli bir liderin Türkler için önemini biliyoruz) olarak sunan metnin, diğer kaynakları ve eleştirel düşünceyi kullanarak öğrencilerimizle interaktif tartışma için başlangıç ​​noktası olması gerekir. Öğrenciler kendi sonuçlarını çıkarırlar." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar