Kılıçdaroğlu'nun ziyaret talebi sonrası bakanlıklara ‘zincir ve asma kilit alın’ talimatı

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret talebi sonrası bakanlıklara ‘zincir ve asma kilit alın’ talimatı
Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na alınmaması sonrası, bakanlıklara zincir ve asma kilit almaları yönünde talimat gittiği iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CJP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret etmek istediği TÜİK’e alınmaması, ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na girmemesi için kapıların zincirlenmesi gündemdeki yerini korurken, bakanlıklara zincir ve asma kilit almaları yönünde talimat gittiği iddia edildi.

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, 15 Ekim 2021’de ilk olarak Merkez Bankası’na gitti ve Başkan Şahap Kavcıoğlu ile 1.5 saat görüştü. TÜİK’in kasım ayı enflasyon oranlarını açıkladığı gün de kurumu ziyaret etmek istedi. Randevu isteği reddedilen Kılıçdaroğlu, kurumun binasına gittiyse de içeri alınmadı. CHP Genel Başkanı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok kişinin yüksek puan almasına karşın mülakat puanı gerekçe gösterilerek elenmesi üzerine, bu kez de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep etti. Ondan da yanıt alamaması üzerine bakanlığa giden Kılıçdaroğlu içeri alınmadığı gibi, demir kapılar kapatılarak zincir ve asma kilit takıldı.

BAKANLIKLARA KİLİT VURULMASI TALİMATI

TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı’na Kılıçdaroğlu’nun alınmaması ve kapılara kilit vurulması sonrası bakanlıklarda tedirginlik başladığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun diğer bakanlıkları ve kurumları ziyaret etmek istemesi karşısında nasıl önlem alacakları tartışılırken bakanlıkların ilgili birimlerine asma kilit ve zincir alınması yönünde talimat verildiği iddia edildi.

REKTÖRLER TEDİRGİN: KAMPÜSE GELİRSE NE YAPMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerine zincirli-asma kilitli önlemlerin, rektörleri de tedirgin ettiği ileri sürüldü. Adını açıklamayan bir rektör, "Randevu ve ziyaretler sonrası rahatsız olduk. Acaba kampus ve rektörlüğe gelmek isterse randevu verecek miyiz, vermeyecek miyiz diye düşünüyoruz" dediği aktarıldı.

Öne Çıkanlar