Bakanlıkların basın müşavirlerinden 'biz de başkan olmak istiyoruz' talebi

Bakanlıkların basın müşavirlerinden 'biz de başkan olmak istiyoruz' talebi
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un müşavirlerden gelen bu istek karşısında hem şaşırdığı hem de bu isteğe kızıp olumlu bakmadığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde "başkanlık" sevdası bitmiyor. Bakanlıklarda görevli basın müşavirleri Cumhurbaşkanlığı ‘İletişim Başkanı’ Fahrettin Altun gibi kendi makamlarının başına da "başkanlık" eklenmesini istiyor. Altun’un ise müşavirlerden gelen bu isteğe "olumlu bakmadığı" konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde dışarıdan atanan bakanlarla milletvekilleri arasında zaman zaman yaşanan "iletişim kopukluğu" sistemin en önemli sorunlarından biri olarak gösterilirken bakanlıklarda görevli müşavirlerin de Altun’dan dikkat çeken bir talepte bulundukları öğrenildi. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Altun’un her hafta bakanlıklarda görevli basın müşavirleriyle yaptığı toplantıda müşvirlerin, İletişim Başkanı Altun’a "Siz, gerek genel politikada gerekse İletişim Başkanlığı’nda aktif rol üstleniyorsunuz. Bizim de bakanlıklarda ‘basından sorumlu başkan’ makamı oluşturulabilir. Böylece biz de ‘başkan’ olarak gerek bakanlıkların icraatlarının kamuoyuna duyurulmasında gerekse genel siyasette daha aktif olabiliriz" önerisinde bulundukları öğrenildi.

ALTUN OLUMLU BAKMIYOR: ‘BU ZATEN SİZİN GÖREV TANIMINIZ, BEKLENTİNİZ NE?’

Ancak Altun’un "müşavirlerden gelen bu istek karşısında hem şaşırdığı hem de bu isteğe kızıp olumlu bakmadığı ileri sürüldü. Altun’un da müşavirlere, "Görevinizde aktif olmak istiyorsanız, bunun başkanlık makamıyla bağdaştırmak ne kadar doğru? Görevinizi müşavir olarak da yerine getirebilirsiniz. Bakanlıkların icraatlarını kamuoyuna düzgün bir şekilde aktarmak zaten sizin görev tanımınız içinde yer alıyor. ‘Başkanlık’ olarak yeni bir makam oluşturulduğunda da görev tanımınızda bir değişiklik olmayacağından, beklentiniz nedir?" şeklinde karşılık verdiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar