Bakanlıktan özel kreşler için açıklama

Bakanlıktan özel kreşler için açıklama
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kreşler, kısıtlamalardan muaf olan ebeveynlerin çocukları için faaliyetlerine devam edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'tam kapanma' döneminde bakanlığa bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin sadece kısıtlamalardan muaf olan ebeveynlerin çocukları için faaliyetlere devam edeceğini açıkladı.

Bugün başlayacak ve 18 gün sürecek 'tam kapanma' döneminde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel kreşler, gündüz bakım evleri ve çocuk kulüplerinin faaliyetleriyle ilgili tam kapanma döneminde çalışmaya devam edecek olan ailelerin de taleplerini de göz önünde bulundurarak değerlendirdi.

Bakan Yanık, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle zorunlu kamu hizmetlerini sürdürenlerin, üretim, güvenlik, sağlık ve sosyal hizmet alanı gibi bazı çalışma alanlarına muafiyet sağlandığını hatırlatarak, "Bu doğrultuda Bakanlığımız tarafından izni verilen ve denetlenen özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin tam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olanların çocuklarının bakım ve gözetim ihtiyaçlarının güvenli bir ortamda sağlanabilmesi amacıyla, faaliyetlerinin devamına karar verildi" dedi.

Öne Çıkanlar