Balıkesir'de 4.1 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem

Balıkesir'de 4.1 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem
Balıkesir'in Karesi ilçesinde, saat 01.13'te Richter ölçeğine göre 4.1, saat 01.58'de de 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Karesi ilçesinde saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 14,1 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlenen deprem İstanbul'da ve çevre illerde hissedildi.

İlçede, saat 01.13'te 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedilmişti. İlk depremin ardından iki saat içerisinde 30 artçı sarsıntı yaşandı. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın alınmadığını açıkladı.

BALIKESİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak gece yarısında oluşan depremlerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Karesi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda ilk tarama sonuçlarına göre olumsuz bir durum bulunmamaktadır. AFAD ve Jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Öne Çıkanlar