Balıkesir'deki kuduz salgını Meclis gündeminde

Balıkesir'deki kuduz salgını Meclis gündeminde
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir Burhaniye’deki kuduz salgınını Meclis gündemine taşıdı.

Ankara Gölbaşı’nın ardından Balıkesir'in Burhaniye ilçesinin karantina altına alınmasıyla ülke gündemine yansıyan kuduz salgını CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin tarafından Meclis gündemine taşındı.

Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle Meclis'e soru önergesi veren Aytekin, "Tedbir alın, tarama yapın dedik, umursamadılar. Şimdi tek tek vakalar görülmeye başladı. Bir kez daha söylüyoruz derhal Balıkesir’deki hayvanlarda tarama yapılsın" ifadeleriyle Bakan Pakdemirli'ye seslendi:

"Bakanlık bu talebimizi ciddiye almamış, Balıkesir’deki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda herhangi bir tarama yapmamıştı. Geçen zaman içerisinde Edremit’te bir köyde şap hastalığı görülmüş ve karantina uygulaması yapıldı. Üzerine son olarak da Burhaniye’ye bağlı Sarılar kırsalında kuduz vakası ortaya çıktı."

'BALIKESİR'DE KAÇ KUDUZ VE ŞARBON VAKASINA RASTLANDI?'

"Bir kez daha geç olmadan çağırımızı yineliyoruz, bu risk, hem insan hem hayvan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir" diyen Aytekin'in Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu:

  • 2018’de Balıkesir’de kaç şarbon ve kuduz vakasına rastlanmıştır?
  • Şarbon hastalığı tespit edilen hayvanların küçükbaş ve büyükbaş olarak sayıları nelerdir?
  • Burhaniye ilçesi dışında kuduz vakasına rastlanan başka bir ilçe var mıdır? Kaç vaka saptanmıştır?
  • Bakanlığınız, Balıkesir’de yaşanan vakalara karşı ne zaman tedbir almayı düşünmektedir?
  • Şarbon vakalarının ölümle sonuçlandığı bilinmektedir. Bu konuda önlem almak için vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi mi beklenmektedir?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar