Balıkesirli lokantacı: Ailecek çalışıyoruz, işin içinden çıkamıyoruz

Balıkesirli lokantacı: Ailecek çalışıyoruz, işin içinden çıkamıyoruz
Balıkesir İvrindi ilçesinde lokantacı esnaf, ‘Çaremiz yok, kazancımız yok. Ama mecbur döndüreceğiz mekanımızı’ diyerek zamlara tepki gösterdi.

CHP Balıkesir milletvekili Ahmet Akın, İvrindi ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf artan fiyatlarıı eleştirerek geçinmekte zorlandıklarını dile getirdi. Ailecek çalıştıklarını ve geçinemediklerini dile getiren esnaf, "İşin içinden çıkamıyoruz. 2 bin 600 lira elektrik parası var. Kira bin lira. 310 liraya tüp kullanıyoruz. Elektriğim kesik, suyum kesik" dedi.

‘İŞÇİ ÇALIŞTIRMIYORUZ’

Anka'da yer alan habere göre CHP’li Akına dert yanan lokantacı, "Çaremiz yok. Kazancımız yok. Ama mecbur döndüreceğiz mekanımızı. Oğlan, kız, hanım ve ben. Dördümüz çalışıyoruz. Ailecek çalışıyoruz. İşin içinden çıkamıyoruz. 2 bin 600 lira elektrik parası var. Kira bin lira. 310 liraya tüp kullanıyoruz. Elektriğim kesik, suyum kesik. Yarın zam gelir. Ayda dört beş tüp kullanıyorum. İşçi çalıştırmıyoruz. İşçi çalıştırsak 4 bin 500, sigortası yemesi içmesi 8 bin lira bana maliyeti var 1 işçi çalıştırırsam. Ağırlıklı olarak öğrenci müşteri var bende. Yarım ekmek 15 lira, ayran desen 5 lira. Bir öğün 20 lira. Vatandaş 20 lira verebilir mi, nerede verecek? Beynim döndü, çaresiziz bitikiz vekilim. İnsanlar sabrediyor" ifadesini kullandı.

‘İKTİDAR DESTEK DEĞİL YAPARSA ZAM YAPIYOR’

Esnafın hayat pahalılığı karşısında kan ağladığını vurgulayan Akın, devletten de yeteri kadar destek alamayan esnafın sabır ile işini yürütmeye çalıştığını söyledi. Ahmet Akın, "Biz uğraşıyoruz diyoruz ki kardeşim madem zam geldi ÖTV’sini siz ödeyin diyoruz. Esnaf kaderiyle baş başa sabırla dayanmaya çalışıyor. İktidar destek değil yaparsa zam yapıyor" dedi.

Öne Çıkanlar