Barınamıyoruz diyen öğrenciler eyleme başladı: Evsiz kaldık

Barınamıyoruz diyen öğrenciler eyleme başladı: Evsiz kaldık
'Sesimizi duyurabilmek için en ulaşılabilir seçeneğimiz olan banklarda buluşuyoruz. Mahallelerimizin parklarında sabahlıyoruz'

Yağmur Kaya 


ARTI GERÇEK- Üniversite Öğrencileri, artan yurt ve konut tutarları nedeniyle 'Barınamıyoruz" diyerek Yoğurtçu Parkın da biraya geldi.

Öğrenciler sesleri duyulana kadar "Valizlerimizi çanta, çantalarımızi yastık yaptık" diyerek alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrenciler neden parklarda yattıklarını ise şu şekilde anlattı: "Biz iki yılın ardından üniveristelerimize dönen üniversite öğrencileriyiz. KYK yurtlarının kapasite yetersizliği, özel yurtların fahiş fiyatları ikilemi arasında yurtsuz yüz yüze eğitimin açıklanmasının ardından Türkiye genelinde yüzde 70 ile yüzde 290 arasında değişen kira artışları nedeniyle evsiz kaldık. Bize 'Toplanın 5 bin liraya ev kiralayın' şeklinde 650 TL'lik KHK bursu ile en az 8 kişiyle ev tutma öngören dahiyane fikirler, kiralamak üzere gayrimenkul üretecek şirketlere KDV ve vergi muafiyeti gibi yine biz öğrencilere değil patronlara yönelen maddi destekler gibi tek bir çözüm önerisi sunulmuyor."

'BİZ YURTSUZ, EVSİZ BIRAKILAN ÖĞRENCİLERİZ'

Öğrenciler taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

"Oysa patronlara teşvik, şirketlere vergi affı gibi yerine burs miktarının ve yurt kapasitelerinin artırılması, kira fiyatlarının denetlenmesi ve öğrenci evlerine maddi destek sağlanmasıyla bu sorunun büyük oranda çözüleceğini biliyoruz. Biz burssuz, yurtsuz, evsiz bırakılan üniversite öğrencileriyiz."

Taleplerinin ardından alanda eylemlerine devam eden öğrenciler, polis tarafından 'müdahale' tehdidiyle karşılaştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar