Barınamayan gençler: 12 Aralık'ta yönetenlerin şehri Ankara’ya gidiyoruz

Barınamayan gençler: 12 Aralık'ta yönetenlerin şehri Ankara’ya gidiyoruz
'Bizi ittikleri uçurumun kıyısını eşik kabul ediyoruz. Bu eşikten atlayacağız. Ayın 12’sinde ‘yönetenlerin şehrine’ Ankara’ya gidiyoruz. Biz öğrencileriz.'

Foto: Arşiv


Yüksek kira fiyatları ve yurt ücretlerine yapılan zamlar nedeniyle kalacak yer bulamayan ve sorunlarını çözmek için bir araya gelen gençlerin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi, bugün başlayan ve 12 gün boyunca sürecek olan bütçe görüşmeleri nedeniyle başkent Ankara’ya gidiyor.

Barınamayan gençler, "Artık yeter" sloganıyla 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin TBMM’deki görüşmeleri sırasında 12 Aralık'ta Ankara'ya gideceklerini açıkladı. Sosyal medyadan paylaştıkları video ile "Artık yeter" diyen gençler, 12 Aralık’ta herkesi Ankara’ya çağırdı.

Barınamıyoruz Hareketi’nin Twitter hesabından yapılan duyuruda bütçe görüşmelerine atıfta bulunularak şu çağrı yapıldı:

"Her yılın rutini olan bütçe görüşmelerinin de tarihimizin de farkındayız. Artık onları da planlarını da öğrencileri görmeyen bütçelerini de beklemiyoruz. Artık sadece bir adım atmaya değil, koşmaya niyetleniyoruz. Bizi ittikleri uçurumun kıyısını eşik kabul ediyoruz. Bu eşikten atlayacağız. Ayın 12’sinde ‘yönetenlerin şehrine’ Ankara’ya gidiyoruz. Biz öğrencileriz. Milyonların barınma hakkı için günlerce sokaklarda yattık. Milyonlar bizi, biz de onları duyduk. Barınmayanları, geçinemeyenleri, borçluları, yurdunda aç bırakılanları, hastalığa mahkum edilenleri, sesi duyulmayanları, susturulanları… Artık yeter! Biz buradayız, burada olacağımızı göstereceğiz. Bizi duyacak, görecek ve konuşacaksınız. Haklarımız için 12 Aralık’ta Ankara’dayız. Sen de gel."


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar