Barış akademisyenleri Fincancı ve Gürsoy beraat etti: Hiç başlamaması gereken bir yargılamaydı

Barış akademisyenleri Fincancı ve Gürsoy beraat etti: Hiç başlamaması gereken bir yargılamaydı
Barış bildirisine imza attıkları için yargılanan akademisyen Şebnem Korur Fincancı ve Gencay Gürsoy beraat etti.

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attığı için haklarında dava açılan barış akademisyenlerinden Şebnem Korur Fincancı ve Gencay Gürsoy'un yargılandıkları davanın duruşmaları görüldü. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde peş peşe görülen duruşmaya Fincancı, Gürsoy ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı izlemek isteyen çok sayıda barış akademisyeni ve gazeteci pandemi nedeniyle duruşma salonuna alınmadı. Avukatların mahkeme başkanıyla konuşması sonrası basın dahil 3 izleyici daha duruşma salonuna alındı.

'GEÇ KALMIŞ DOĞRU BİR KARAR' 

İlk olarak Gürsoy hakim karşısına çıktı. Gürsoy, "50 yıllık bir öğretim üyesi olarak ve benim durumumda olan yüzlerce akademisyen adına üzüntülerimi iletiyorum. Geç kalmış bir doğru karardır, karara katılıyorum ve uyulmasını talep ediyorum" diye savunma yaptı.  

Gürsoy'un avukatı Meriç Eyüboğlu ise, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bozma kararından sonra dosya üzerinden duruşma yapılıp bu dosyanın kapatılabileceğini belirtti. Eyübuoğlu, "Sadece 37. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma açtı. Dosya sürüncemede bırakılarak adil yargılanma hakkı ihlal edilmektedir" diyerek, beraat talep etti.

Mahkeme, Gürsoy hakkında beraat kararı verdi.

'HİÇ BAŞLAMAMASI GEREKEN BİR YARGILAMA'

Gürsoy'un ardından Fincancı'nın duruşmasına geçildi. Son sözü sorulan Fincancı, "Hiç başlamaması gereken bir yargılama süreci. Dolayısıyla bozma kararı yerindedir. Barış istemenin suç haline dönüştürüldüğü yegane ülkeyiz" diyerek, beraat talep etti.

Avukatların savunmasının ardından mahkeme, Fincancı hakkında beraat kararı verdi. 

Öne Çıkanlar