Barış Anneleri Koruköy ve Doğanlı'ya gitti

Barış Anneleri Koruköy ve Doğanlı'ya gitti
Aralarında DBP yöneticileri ve Barış Anneleri’nin bulunduğu heyet, Koruköy ve Doğanlı köylerinde incelemelerde bulundu. GÜNCEL – Aralarında DBP Genel...

Aralarında DBP yöneticileri ve Barış Anneleri’nin bulunduğu heyet, Koruköy ve Doğanlı köylerinde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL – Aralarında DBP Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, TJA ve Barış Anneleri’nin de bulunduğu heyet, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava (Koruköy) ve Talatê ( Doğanlı) köylerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından incelemelerde bulundu. Heyet Xerabê Bava köyünde incelemelerde bulunduktan sonra Taletê köyüne geçti. Ardından heyet adına açıklamada bulunan Şimşek, "JÖH, PÖH diyerek bu halkın evlerine girildi. Yapılmaya çalışılan bu halkın kendini inkârına dönüktür, bu halk kendini inkar etmez, statüsünü bilir. Bu yıkımla ve burada yapılanlarla halka diz çöktüremezsiniz" dedi.

Amed Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Hava Kırat da, şunları aktardı: "Köylere yapılan bu zulmü şiddetle kınıyorum, bu insanların yapacağı bir şey değil. 1990 yıllarında köyleri boşaltıp insanları göç ettiriyorlardı. Ancak artık köyümüzü de yaksan, şehirlerimizi, ülkemizi de yaksan ve çocuklarımızı da öldürsen ne ülkemizden çıkar ne de köylerimizden çıkarız. Yeniden söylüyoruz, biz varız." (dihaber)

Öne Çıkanlar