Barış Anneleri Leyla Güven'i ziyaret etti

Barış Anneleri Leyla Güven'i ziyaret etti
Tecride karşı başlattığı açlık grevinin 106'ıncı gününü geride bırakan Leyla Güven’i ziyaret eden Barış Anneleri, Güven'in tüm kadınların ve annelerin temsilcisi olduğunu söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım 2018’de süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in eylemi 106'ncı gününü geride bıraktı.

Leyla Güven'le dayanışmak amacıyla Diyarbakır ve İstanbul Barış Anneleri meclisleri, Güven'i evinde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Barış Anneleri, Leyla Güven'in ölüm sınırına yaklaştığını belirterek, iktidara tecride son vermesi için çağrıda bulundu.

‘İKTİDAR BU DURUMA SON VERMELİDİR’

İstanbul Barış Anneleri Meclisi Üyesi Bediya Duman, Leyla Güven’e destek olmak amacıyla ziyarette bulunduklarını belirterek, "Leyla bir halkın iradesidir. Leyla ölüm sınırına yaklaşmış durumda. İktidar bu duruma son vermelidir. Leyla Güven’in taleplerini yerine getirmelidir. Bu normal bir taleptir, hükümet neden sessiz kalıyor? Onların da çocukları var, onlarda hiç duygu yok mu? İnsan duyguları yok mu?" diye sordu.

‘TALEPLER KARŞILANMALIDIR’

Hükümete ve Adalet Bakanı’na seslenen Duman,"Güven'in talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevindeler. Ve bu tecrit kaldırılsın. Talepler karşılanmalıdır. Milyonların iradesi olan Leyla Güven’e, bu kadar acımasızca yaklaşıma son verilmelidir" ifadesinde bulundu. 

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Barış Annesi Bedia Gökyüz ise Leyla Güven’in 106 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Gökyüz, Leyla Güven’in sürdürdüğü eylemin kritik aşamaya ulaştığını hatırlatarak şöyle devam etti: "Bütün dünya bilmelidir ki; biz anneler sessiz kalmayacağız. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit hem halklara hem de kadınlara uygulanıyor. Leyla Güven de bu tecridin kadınlara yönelik olduğunu bilerek bedenini ölüme yatırdı. Bu sıradan bir eylem değildir. 300’ü aşkın çocuğumuz açlık grevindedir." 

‘SESİMİZİ DUYUN ARTIK’

Leyla Güven’in kadınların ve annelerin temsilcisi olduğunu dile getiren Gökyüz, "Artık sesimizi duyun. Bu tecrit kaldırılmalıdır. Bu insanlar, adaletsizliğe karşı bedenlerini ölüme yatırdılar. Bütün Kürt halkına ve Türkiye halklarına sesleniyorum; annelerin yaralarını görün artık. Bizim talebimiz, tecridin kaldırılması ve açlık grevi eylemlerinin son bulmasıdır" ifadesinde bulundu.  (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar