Barış Anneleri Meclis'i terketmiyor

Barış Anneleri Meclis'i terketmiyor
'Biz anneyiz, evlatlarımızın ölümüne seyirci kalmayız.'

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK -  PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutukluların anneleri, Meclis’te oturma eylemi başlattı.
İstanbul, Diyarbakır, Batman’ın da içinde olduğu bazı illerden gelen 21 anne, HDP Grup Toplantısı'nı izledi. Toplantı bittikten sonra salonu terk etmeyen aileler, Adalet Bakanı ile görüşmek istediklerini söylediler. 

Polis "Burası eylem yeri değil" diyerek anneleri salondan çıkarmak istedi.

Anneler "Biz çıkmayacağız, zaten alışığız sürüklenmeye" dedi.

Polis "Zaten öyle bir şey yapmayız" karşılığını verdi. 

HDP, ailelerin talebini Adalet Bakanı’na iletti, bakanlıktan yanıt bekleniyor. 

Basın mensupları salondan çıkarılırken, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, salonun önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.  

Annelerin, açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri ölümle sonuçlanmadan sorunun çözülmesini istediğini ve uzun zamandır çeşitli eylemler yaptıklarını hatırlatan Kurtulan, şöyle devam etti: "Bugün de buraya geldiler. Toplantımız bittiği halde çıkmadılar. Şöyle diyorlar; daha önce buraya gelip Sayın Naci Bostancı (AKP Grup Başkanvekili) ile görüştük. Gruba gelmeye çalıştık, Ankara girişinde durdurulduk, engellendik. Adalet Bakanlığı’ndan yanıtlanmayan randevu talebimiz devam ediyor. Randevu alamayınca bu yönteme başvurmak durumunda kaldık. Biz Adalet Bakanı ile görüşüp, Bakan’ın ağzından ‘avukatlar tekrar gidecek, bu adımı atacağız’ demesini bekliyoruz. Bu rutin olarak avukat görüşü olacağı anlamına gelir. Bunun sözünü almak istiyoruz diyorlar. Açlık grevleri sonlandırılmadan buradan çıkmayacağız, diyorlar. Annelerin talebini Adalet Bakanlığı’na ilettik. Yanıt bekliyoruz. Bizim de talebimiz, dileğimiz çözüm bulunması. Artık kritik eşik bile demiyoruz, bu durumu çoktan aştı." 

Annelerin Meclis'teki eylemi sürüyor.

 

 

'BİZ ANNEYİZ, EVLATLARIMIZIN ÖLÜMÜNE SEYİRCİ KALMAYIZ'

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar