Barış Grubu üyesi Mehmet Şirin Tunç hakkında yeni iddianame

Barış Grubu üyesi Mehmet Şirin Tunç hakkında yeni iddianame
Barış Grubu üyesi olan Kürt siyasetçi Mehmet Şirin Tunç hakkında yeni iddianame hazırlandı.

Kürt siyasetçi Mehmet Şirin Tunç’un Demokratik toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında Diyarbakır 8 Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava görüldü. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine 22 Eylül 1999'da "Demokratik cumhuriyete destek ve iyi niyet adımı" olarak Kandil'den Türkiye'ye gelen 8 kişilik grup arasında yer alan Mehmet Şirin Tunç, siyaset faaliyetleri yürütüp Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Yargılandığı dava duruşmasına Tunç katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Tunç hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan müzekkere doğrultusunda gönderilen soruşturma dosyasının mahkemeye ulaştığı açıklayan mahkeme, dosyanın gönderildiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame düzenlendiği ve kabul edilen iddianamenin birleştirme kararı ile esas dosyasına eklendiğini belirtti.

Bileştirme kararına dair söz verilen Tunç’un avukatı, hasta olduğunu belirttiği müvekkiline dair sağlık raporunu heyete sundu. Avukatı, yerine getirmekte zorlandığını hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.

İddia makamı ise birleşen dosyaya ilişkin Tunç’un savunmasının alınması için gerekli işlemlerin yapılması, Halit Şaşmaz ve Şirda Erol adlı şahısların tanık olarak dinlenmeleri için talimat yazılması ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması yönünde talepte bulundu.

Mahkeme, Tunç’un birleşen dosyaya dair Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunmasının alınması, her iki tanığın ifadelerinin Segbisle alınması için yine talimat yazılmasına ve Tunç hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 1 Mart tarihine erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar