Ayağına kelepçe takılan Barış Annesi: Bir anneyim kan dökülmesini istemiyorum

Ayağına kelepçe takılan Barış Annesi: Bir anneyim kan dökülmesini istemiyorum
Beş aydır ev hapsinde olan Barış Annesi Adalet Çay’ın ayağına elektronik kelepçe takıldı. Adalet Çay uygulamaya tepki gösterdi.

Urfa’da 6 Ekim 2020 tarihinde 3 barış annesiyle birlikte gözaltına alınan ve 14 Ekim’de çıkarıldığı mahkemece "ev hapsi" şartıyla serbest bırakılan barış annesi Adalet Çay'ın (60) ayağına, 5 ay sonra elektronik kelepçe takıldı. Barış annesi Çay, "Ben yaşlı bir kadınım. Barış istedim, ayağıma kelepçe taktılar" diyerek uygulamaya tepki gösterdi. 

EV HAPSİNDEN SONRA KELEPÇE

Evde hapsedildiğini ve bahçeye dahi çıkamadığını belirten Çay, "60 yaşındayım. Şimdiye kadar bir yere kaçmadım. Bir anneyim kan dökülmesini istemiyorum. Barışı istiyorum. Ama karşımızdakiler ise ayağıma kelepçe takıyorlar. Evden çıkmamıza bile izin vermiyorlar. Eşim denetimli serbestlik bürosuna giderek takılan kelepçeyi sordu. Onlarda eşime 'Bize emir geldi' demişler. Bu ne kanuni, ne vicdani ne de ahlakidir" dedi. 

PSİKOLOJİK BASKI 

Eşiyle birlikte tek yaşamasına rağmen ayağının kelepçelendiğini söyleyen Çay, "Uzun süredir dışarı çıkamıyorum. Hastaneye bile giderken izin almak zorunda kalıyoruz. Yakın zamanda hastaneye gideceğim. Onun için önce Ankara’yı aramamız gerekiyormuş. Büyük bir psikolojik baskı uyguluyorlar. Çok rahatsızım, gece yatamıyorum. Ayağımdaki bu kelepçenin çıkarılmasını istiyorum" ifadelerinde bulundu.  

Savaşa karşı olduğunu dile getiren Çay, barış talebini yineledi.  (MA)

Öne Çıkanlar