Bariyere aldırış etmeyip oturan erkek: Evde kalıp bulaşık mı yıkayacağız?

Bariyere aldırış etmeyip oturan erkek: Evde kalıp bulaşık mı yıkayacağız?
'Oturmaya, hava almaya geldim.'

İstanbul Esenyurt'ta zabıta ekipleri oturulmasın diye banklara bariyer çekerek kapattı. Bariyerleri hiçe sayarak banka oturan kişi, zabıta ekiplerinin uyarısıyla oturduğu yerden kalktı.

Esenyurt Meydanı'nda çok sayıda kişinin koronavirüse karşı yapılan tüm uyarılara rağmen yine meydandaki banklarda oturmaya devam ettikleri görüldü. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere ve uyarılara bir çok vatandaş uyarken,  "sosyal mesafe" kuralı ve "evinde kal" çağrılarına rağmen yine bazı vatandaşların meydanlarda bir araya geldiği ve banklarda oturduğu görüldü.

Dün Esenyurt ve bazı ilçelerde meydan ve merkezi yerlerde bulunan banklar koronavirüs önlemleri kapsamında kullanıma kapatılmış ve dezenfekte çalışması yapılmıştı. 

Zabıta ekipleri bugün meydandaki bankların etrafına bariyer çekerek, kapattı. 

Ancak bazı vatandaşların banklarda oturduğu görüldü. Bariyerle kapatılan bankta oturan kişi zabıtanın uyarısıyla oturduğu yerden kalktı.

Tüm uyarılara rağmen evde kalmayarak dışarı oturmaya çıkan , 57 yaşındaki Halis Yıldız, "Oturmaya, hava almaya geldim. Evde kalıp çamaşır, bulaşık mı yıkayacağız?" dedi.

Yine 60 yaşındaki bir başka vatandaşta "Bence tehlike yok. Oturmaya geldim. Her şey normal. Ben korkmuyorum. Evde sıkıldım dolaşmaya geldim" diye konuştu.

Öne Çıkanlar