Savunma Yürüyüşü: Baro başkanları tüm engellemelere rağmen yürüyüşü tamamladı

Savunma Yürüyüşü: Baro başkanları tüm engellemelere rağmen yürüyüşü tamamladı
'Savunma susmadı, susmayacak' diyerek Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüyen, dünden bu yana polis saldırılarına maruz kalan baro başkanları, yürüyüşlerini Anıtkabir'de tamamladı.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK-Türkiye'nin dört bir yanından 'Savunma Yürüyor' sloganıyla Ankara’ya yürüyen, dünden bu yana da durduruldukları başkentin girişinde polis saldırılarına ve engellemere maruz kalan baro başkanlarının oturma eylemi ikinci gününde sonuç verdi. Baro başkanları, yürüyüş programları kapsamında Anıtkabir'e ziyaret ederek, eylemlerini burada sonlandırdı.

13.53
Baro başkanları ve avukatların programı Anıtkabir ziyareti ile sona erdi. Başkanlar Ankara Barosu ev sahipliğinde toplantı yaparak önümüzdeki dönem yol haritasını belirleyecek.


13.33

Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, baro başkanlarının aslanlı yolda yürüyüşe geçtiğini aktardı.


13.22

Baro başkanları anlaşmanın sağlanmasının ardından talepleri olan yürüyüşü gerçekleştirerek otobüslere bindi.

Tandoğan Meydanı’nda gitmesi beklenen baro başkanlarının aracı doğrudan Anıtkabir’i ulaştı. Başkanlar aslanlı yoldan yürüyerek burada bir açıklama geliştirecek.

12:00

Sadece baro başkanları bulundukları alandan 100 metre ileride olan Ankara Kapısı’na kadar yürüyerek geçecekler. Oradan otobüslerle Tandoğan Meydanı'na gidecek, burada açıklama yaparak Anıtkabir’e yürüyecekler.

11:35:

Baro başkanları Metin Feyzioğlu’nu sırtlarını dönerek protesto ettiler. "Dün neredeydin" diyerek Feyzioğlu’nun barikatın içine girmesine izin vermediler.

"Hem bakanlıkta, hem burada olamam" diyen Feyzioğlu’na "Provake etmeyin Metin bey" diye seslendiler. "Hayırlısı olur" diyen baro başkanına, "Sayenizde olmadı" diyen Feyzioğlu "Birliğimizi bozduğunuz için olabilir" dedi. 

'GÖLGE ETMEYİN YETER'

Baro başkanları Feyzioğlu’na "Birliği siz bozdunuz" yanıtı vererek, "Çözülüyor sayın başkan merak etmeyin, gölge etmeyin yeter. Baroları terörize ederek bu noktaya getiren sizsiniz. Size rağmen baroları böldürtmeyeceğiz" diye seslendiler. Feyzioğlu "Baroları bölen yok. Allaha emanet olun" diyerek alandan ayrılırken baro başkanları "Savunma susmadı susmayacak" sloganı attılar.

11:20:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu alana geldi.

11:15: 

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Mansur Yavaş baro başkanlarını ziyaret etti.

11:05: 

Akşener açıklama yapmadan ayrıldı. Akşener ayrılırken bir avukat tepki gösterdi. "Üzülürüm" diyen Akşener konuşmak istese de kadın avukat dönerek uzaklaştı. Tepkisinin sebebini sorduğumuz adını açıklanamayan kadın avukat, "biz içeri giremiyoruz, Meral hanım buyurun Meral hanım buyurun deniliyor" demekle yetindi.

***

Ankara’ya girişleri engellenen ve geceyi kent girişinde Elya Center inşaatı önünde geçiren baro başkanları bugün eylemi tümüyle abluka altında sürdürüyor. 

Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan'ın aktardığına göre baro başkanları polis bariyerleri ile çevrilirken inşaat alanı polis araçlarıyla tümüyle kapatıldı.

Ankara Barosu yetkililerinden alınan bilgiye göre Valilik ve İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile görüşmelerden hala bir sonuç çıkmadı. Baro başkanları saat 14.00’a kadar süre verdi. Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda tüm avukatların katılımıyla kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Baro başkanları 100 metre yürüyüşten sonra araçlarla Anıtkabir’e giderek programlarını hayata geçirmek istiyor. Ankara Valiliği ise bulundukları yerden araçlara binmelerini istiyor.

Abluka içinde sadece baro başkanları bulunuyor diğer avukatlar 100 metre ileride bekliyor. Avukatlar baro başkanlarının yanına alınmıyor.

Bu arada İYİ parti genel başkanı Meral Akşener baro başkanlarını ziyarete geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar