İçeriye alınmayan baro başkanları oturma eylemi başlattı: Sadece 3 başkanın katılmasına izin çıktı

İçeriye alınmayan baro başkanları oturma eylemi başlattı: Sadece 3 başkanın katılmasına izin çıktı
Baro başkanlarının Meclis Adalet Komisyonu toplantısına katılması talebi reddedildi.

ARTI GERÇEK - 80 baronun da karşı çıktığı "çoklu baro" düzenlemesinin görüşmelerine TBMM Adalet Komisyonunda başladı.

Komisyon toplantısı, Coronavirus tedbirleri kapsamında daha büyük olduğu için Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı salonunda gerçekleştiriliyor.

Baro başkanlarının toplantıya katılması talebi reddedilirken, toplantıda bu durum tartışmaya neden oldu.

Baro başkanları ise Meclis kapısından içeri alınmadı. Çankaya kapısında uzun süre tartışmalar yaşanırken, toplantıda yapılan görüşmeler sonucunda 3 baro başkanının toplantıya alınmasına karar verildi.

Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, pandemi dolayısıyla baro başkanlarından sadece üçünün komisyona gelebileceğini ancak baro başkanlarının bunu kabul etmediğini söyledi. Tunç’un baro başkanlarının TBMM kapısında kalmasına ilişkin açıklamasından sonra geçen saatlerin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "35 baro başkanı Meclis duvar dibinde oturuyor. Bir çaba oldu ve boşuna gitti. Üzüldük. Bir iletişimsizlik olmuş. Arkadaşlarının kapıda kalmasını istemezler. Onlara yakışan bir şekilde alınsın. Genel Sekreterlik gibi bir salona alalım ve burada üç baro başkanını dinleyelim" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da "Baro başkanlarının ‘hepimiz konuşalım’ diye talebi yok. Onlar kendi aralarından seçeceği üç baro başkanı konuşsun. Pandemi olduğu için bahçede bile bekleyebilirler. Özel’in söylediği izlenim bende de vardı. Bu iletişimi düzeltmek önemli" ifadelerini kullandı.

Tunç’un üç baro başkanının komisyonda konuşabileceğini söylemesi üzerine milletvekilleri, tüm baro başkanlarının TBMM’ye alınmasını istedi. Tunç, "Meclis’e alınmamaları komisyonun problemi değil, Meclis İdare Amirliği ile görüşülebilir" dedi. 

Öne Çıkanlar