Barzani, Ankara'da Erdoğan ve Çavuşoğlu ile görüştü

Barzani, Ankara'da Erdoğan ve Çavuşoğlu ile görüştü
Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen IKYB Başkanı Neçirvan Barzani görüşmelerin ardından Erbil'e döndü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bşkanı Neçirvan Barzani bugün Ankara'ya geldi. Beraberindeki heyetle önce Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Erdoğan ile Baştepe'de basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme ile ilgili Cumhubaşkanlığının resmi Twitter hesabımdan yapılan paylaşımda bölgenin resmi adı olan "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi" yerine "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi" ifadesi kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı@RTErdogan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti."
 
Barzani’ye ziyaretinde Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi Müdürü Kerim Şengali, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa da eşlik etti.

Barzani beraberindeki heyetle ilk olarak sabah saatlerinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya gelmişti.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, "IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti konuk ettik. PKK ile ortak mücadele başta olmak üzere ilişkilerimizi ele aldık" ifadelerini kullandı.
 
Barzani, iki gün önce Irak’ı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de görüşmüştü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar