Barzani ile Pompeo İran'ın misillemesini görüştü

Barzani ile Pompeo İran'ın misillemesini görüştü
Pentagon, İran'ın ABD askerlerinin konuşlandırıldığı üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda İran'ın Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısını görüştü.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pompeo ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Irak'taki son gelişmeleri ele aldıklarını ve mevcut durumla ilgili tansiyonun düşürülmesine yönelik önerilerde bulunduğunu ifade etti. 

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo'nun İran'ın Erbil dahil Irak'taki askeri üslere yönelik füze saldırıları ve son gelişmeler hakkında Barzani'ye bilgi verdiği kaydedildi. 

​ABD açıklamasında ayrıca IKBY Başbakanı'nın da yaşanan gelişmeler kapsamında yakın temasta bulunulması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlandırıldığı Irak'ın Enbar kentinde bulunan Ayn el Esed ile Erbil'deki üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlediğini bildirmişti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar