Başak Demirtaş Artı Gerçek’e konuştu: Birbirimizi özledik inadına daha çok özleyeceğiz

Başak Demirtaş Artı Gerçek’e konuştu: Birbirimizi özledik inadına daha çok özleyeceğiz
Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş cezaevi ziyaretinin ardından görüşmenin detaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK - Kasım 2016'dan beri tutklu bulunan Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır’da yaşayan ailesi o günden beri haftalık olarak Edirne Cezaevi’ni ziyaret etti. Ancak Coronavirus salgını koşulları nedeniyle cezaevinde bazı kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamaya tepki gösteren Başak Demirtaş, durumu cezaevi ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Kızı Delal ile Edirne Cezaevi’ne giden Başak Demirtaş cezaevi ziyaretinin ardından Gül Gündüz'e konuştu. Demirtaş, eşi ile görüşmesinin detaylarından, AİHM Başkanı Robert Spano'nun Türkiye ziyaretine kadar pek çok konuya değindi.

Başak Demirtaş, "22 Temmuz’daki görüşüme kızlarımızı da getirmek istemiştim. Hatta görüşler ayda bir kez olacağı için Selahattin’de bunun mümkün olabileceğini düşünmüştü. Ancak sonra kızlarımıza izin verilmedi o da haliyle çok üzülmüştü tabii ama sonra kızlarımıza ‘evet birbirimizi çok özledik özlemeye de devam edeceğiz ama ne yapalım inadına daha çok özleyeceğiz birbirimizi’ dedi. Kızlarımıza moral vermeye çalışmıştı. Ben de büyük kızım Delal’i getirebildim, bir dahaki sefere Dılda’yı getireceğim" dedi.

Görüşememe sorunlarının devam etmesini değerlendiren Demirtaş, "Bir tarafta mitingler yapılıyor ama risk var denilerek kapalı görüş bile yapamıyoruz. Bir taraftan mitingler yapılıyor, sosyal mesafe kuralları riske atılıyor. Ama diğer taraftan da coronavirus bahane edilerek cezaevinde risk var diye kapalı görüş bile yapamıyoruz. Daha önce her hafta görüşebiliyorduk ayda 4 defa kapalı görüş oluyordu. Corona sonrası yasak kaldırıldığı andan ilk görüşümüz Haziran ayında oldu" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER YAZDIKLARINDAN DOLAYI CEZAEVİNDE OLMAMALI'

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi: "Selahattin annesi ve babasının sağlık durumunu sordu. Kendisini moralli gördüm.MİT haberleri nedeniyle tutuklanan gazetecilerin serbest bırakılmasına değindi. Karara çok sevinmişti. ‘Hatta gazetecilerin yazdıklarından dolayı siyasetçilerin de söylediklerinden dolayı cezaevinde olmaması gerekiyor' dedi".

Başak Demirtaş aynı zamanda Türkiye'yi ziyaret eden AİHM Başkanı Robert Spano'ya çağrısına da değindi. Çağrısına henüz yanıt gelmediğinden bahsederek üzüntüsünü ifade etti.

Demirtaş konuya ilişkin şöyle konuştu: "Tweeti attığımdan Selahattin’in sonradan haberi olmuş. Davalı tarafından Cumhurbaşkanı ile görüşmesi yetmezmiş gibi o ilin iktidarın il başkanları ile görüşmesi gerçekten çok ilginçti. Biliyorsunuz AİHM’de büyük dairede şu anda karar aşamasında olan bir davası var onunla ilgili durumu bir de bizden dinlemesini isteyecektim. Olan biten her şeyi hukuksuzlukları haksızlıkları ilk günden bugüne bunları aktaracaktık".

'ONUN VERDİĞİ MÜCADELEYİ ANLAYAMAMIŞLAR'

Başak Demirtaş, iktidar medyasında çıkan son iddiaları değerlendirerek ‘yalan’ nitelemesi yaptı. Selahattin Demirtaş’ın değerlendirmelerini şöyle aktardı: "Selahattin ‘parti kuracağına dair bir kesimin provokatörlerin inanmasını anlayabilirim. Ancak aklı başında olan insanlar böyle bir şeye inanırlarsa işte o zaman çok üzülürüm. HDP benim için sadece bir parti değil HDP benim ruhumdur’ dedi. Zaten Selahattin’in böyle bir parti kuracağına dair inananlar olursa gerçekten onun içeride ve dışarıda verdiği mücadeleyi anlayamamışlar demektir". 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar