Başak Demirtaş, ceza verilmesine gerekçe yapılan videoyu yayınladı: Asıl o manşetleri atanlar hakaret etti

Başak Demirtaş, ceza verilmesine gerekçe yapılan videoyu yayınladı: Asıl o manşetleri atanlar hakaret etti
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Rusya'dan dönüşünde yaptığı konuşmada 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği' iddiasıyla bugün hapis cezası verilmişti.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, eşine "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla verilen 3 yıl 6 aylık hapis cezasına gerekçe gösterilen, Demirtaş'ın 24 Aralık 2015’te Rusya ziyaretinin ardından geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamanın bulunduğu videoyu paylaştı.

Başak Demirtaş Twitter paylaşımına, "Selahattin'e bugün, işte bu sözleri nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi" notunu ekledi.

'RUSYA UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ'

Selahattin Demirtaş'ın videodaki sözleri şöyle: "Rusya’nın uçağının düşürülmesinin Türkiye’ye tek bir faydasını göstersinler, ben özür dileyeceğim. Milyonlarca insan şu anda, mağdur olmuş durumda. Rusya’da iş yapan, ticaret yapan, ithalat ihracat yapan ve orada ihale almış olanlar, öğrenciler, çalışmaya giden işçiler, buradan mal gönderen Akdeniz’de narenciye üreticisinden Laleli esnafına kadar herkes mağdur olmuş durumda. Ve milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiriyor bunlar. Hükümet ne yapıyor, kılını kıpırdatabiliyor mu, hayır.

Sadece kim yapabiliyor, biz yapabiliyoruz. İçeride ve dışarıda ilkeli, istikrarlı barış politikasını savunabildiğimiz için bunu yapıyoruz. Ve öncelikli konumuz buydu. Gittik, görüştük. Buradan da tekrar ediyorum, bu konuda mağdur olmuş öğrenci arkadaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan herhangi bir işveren, işçi bize başvurabilir, elimizden geleni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.

Böyle hamasetle, "ülkeye ihanet ettiler, millete ihanet ettiler" teraneleriyle kendi hatalarını örtemezler. Çaldığınız, çırptığınız, bu ülkeye yaptığınız kötülüğün haddi hesabı yok. Şimdi bunları örtmek için büyük laflar ederek, yarın öbür gün yutacakları büyük laflar ederek, bugün bizim üzerimizden kendi hatalarını kapatmaya çalışıyorlar."

'HAKARET EDEN KİM?'

Başak Demirtaş ikinci tweetinde ise Selahattin Demirtaş'a hakaret eden gazete manşetlerinin görsellerini paylaşarak, söz konusu konuşmanın o manşetlere cevaben olduğunu ve asıl olarak o manşetlerde hakaret bulunduğunu söyledi: "Ceza verilen konuşmasını bu açıklamalara ve manşetlere cevaben yapmıştı. Selahattin mi hakaret etmiş yoksa bu açıklamaları yapanlar, bu manşetleri atanlar mı?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar