Başakşehir'de bir kişi kağıt toplayıcılarına pompalı tüfekle ateş etti

Başakşehir'de bir kişi kağıt toplayıcılarına pompalı tüfekle ateş etti
Olayla ilgili bir görgü tanığı 'Öldürmek için ateş etti, çocuklar iyi kurtuldu' diye konuştu.

Başakşehir Bahçekent 2. Kısım'da yaşanan olayda, bir kişi otomobili ile kağıt toplayıcılarının yanına geldi. Kağıt toplayıcılarını görür görmez aracından inen kişi, yanında getirdiği pompalı tüfek ile ateş etmeye başladı. Ateş açılması üzerine kağıt toplayıcılar kaçmaya başlarken, silahlı saldırgan araba ile peşlerine düştü. Silah sesini duyan vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polisler, saldırganı yakalayarak gözaltına alırken, olayda kullanılan tüfeğin kurusıkı olduğu öğrenildi. Yaşanan dehşet anlarında şans eseri yaralanan olmadı. Ateş eden kişi ile kağıt toplayıcılarının aralarında daha önceden bir tartışma yaşandığı iddia edildi.

'ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ ETTİ'

Yaşanan korku dolu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde, saldırganın tüfekle yürüdüğü anlar, yaşanan kovalamaca ve vatandaşların kağıt toplayıcılara "Kaçın, polise haber verdik" dediği anlar yansıdı.

Yaşananları kendi aracında otururken gören Gökhan Aksu, "Araç çöpün arkasında durdu. Ben de arka taraftaydım. Çek çek arabasının arkasında durdu ve ateş etmeye başladı. Gençler arsaya doğru koşmaya başladı. Tekrar arabaya binip, onları kovalamaya başladı. Bir de oradan ateş etmeye başladı. Çocuklar tekrar geri döndü. Saldırgan da geri döndü. Zaten polis araçları hemen geldi, aldılar. Yaralanma falan olmadı. Aralarında önceden bir husumet varmış. Neden olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Öldürmek için ateş etti, çocuklar iyi kurtuldu" diye konuştu.

'AĞABEY YAPMA DİYENLER OLDU AMA DİNLEMEDİ'

Olayın yaşandığı dükkanda çalışan Taner Aksoy ise "Bir tartışma oldu. Silahla bir iki el ateş etti. Bir olay mı önceden yaşandı bilmiyoruz artık. Kalabalık vardı. Biz de telaşlandık. Polise haber verdik. Karşısında kişiler vardı. 'Ağabey yapma' diyenler oldu ama dinlemedi. İleriye gittiğinde de silah sesleri devam ediyordu" dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Silahlı saldırgan emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırganın çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi. (DHA)

Öne Çıkanlar