Başbakan Yıldırım: Size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak

Başbakan Yıldırım: Size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak
Başbakan Yıldırım, Kürt sorununa duyarlı ülkelere, 'Size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak' diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul, Sultanbeyli’deki Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Gündeminde 'İmar Barışı Yasası' ve müzakere sürecinin sona ermesiyle birlikte çatışmalı sürece giren Kürt sorunu vardı.

"KÜRTLERİN BAYRAĞI AY YILDIZLI BAYRAK, ÜLKELERİ DE TÜRKİYE'DİR'

Geçtiğimiz hafta Hakkari ve Van mitinglerinde "Ben de eskiden Kürttüm" diyen Başbakan Yıldırım, bazı emperyalist ülkelerin Kürt devleti kurmak istediğini iddia ederek, "Size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak. Kürtlerin devleti var" dedi:

"Oynanan oyun şudur; bazı emperyalistler Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak istiyorlar. Bunu da Kürt kardeşlerimizin kanı üzerinden yapmak istiyorlar. Kürtler de Türkler de Lazlar da Çerkezler de Romanlar da 72 millet biz bin yıldır beraber yaşadık. Bir olduk savaşlarda yurdumuzu beraber savunduk. Barışta beraber kucaklaştık. Bizi birbirimize düşürebilirler mi? O halde bırakın size mi kaldı Kürtlere devlet kurmak. Kürtlerin devleti var. Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Kürtlerin bayrağı var. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızdır." 

'İMAR BARIŞI YASASI'NI 'İMAR AFFI YASASI' GİBİ ANLATTI

'İmar Barışı Yasası' uygulamasını 'imar affı' gibi anlatan Başbakan Yıldırım, Türkiye'de 13 milyon yurttaşın imar sorununun 'İmar Barış Yasası'yla çözüleceğini iddia etti. Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde müracaat olduğunu belirten Yıldırım, toplam hedefin 13 milyon olduğunu söyledi.

(Haber Merkezi)

Öne Çıkanlar