'Basının görevlerini yaptıklarını sanmıyorum' diyen belediye başkanı gazetelere zabıta gönderdi

'Basının görevlerini yaptıklarını sanmıyorum' diyen belediye başkanı gazetelere zabıta gönderdi
Zonguldak’ta AKP’li Belediye Başkanı, kendisi, AKP’li ilçe belediye başkanları ve AKP’li milletvekillerinin aleyhinde haber yapan yerel medyaya zabıta gönderip, ruhsat denetimi yaptırdı

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, kendisi ve kentteki AKP'li yöneticilerle aleyhte haber yapan yerel basına zabıta göndererek ruhsat denetimi yaptırdı.

Geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında haber yapan gazeteciler hakkında, "Zonguldak’ta basın mensuplarının tam anlamıyla görevlerini yaptıklarını sanmıyorum. Tabii ki siyaset yapıyoruz, eleştiriye açığız. Ama hakaret, iftira, yalan haber yapan varsa bana göre sarı basın kartı da varsa yırtıp atsın" şeklinde açıklamalar yapan Alan, kendisi, AKP’li ilçe belediye başkanları ve AKP’li milletvekilleri hakkında haber yapan yerel medya gruplarına zabıta göndererek ruhsat denetimi yaptırdı.

'MEDYAYA GÖZDAĞI OPERASYONU'

Ruhsat denetimi adı altında yapılan gözdağına ise tepki gecikmedi. Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) üyesi gazeteciler yaşananlara karşı Zonguldak Adliyesi önünde açıklamada bulundu.  KGD Başkanı Mustafa Emen, "Yapılan haberleri belgeleriyle yalanlamak ve yargı yoluna gitmek yerine toplumu gererek bütün gazetecileri aynı kefeye koyan bu üslup, ‘şehr-i emin’ olması gereken bir Belediye Başkanına hiç mi hiç yakışmamaktadır. Tüm Türkiye’nin  Zonguldak başlığı altında gözünü üzerimize diktiği bir dönemde, her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekirken kullanılan bu ayrıştırıcı dilin kimseye faydası olmayacağı aşikârdır. Son olarak bugün Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan’ın talimatıyla yerel medyada faaliyet gösteren TV, gazete ve haber ajanslarına zabıta göndererek ‘işyeri açma ruhsatı’ denetimi yapmak, denetimden öte medyaya yönelik gözdağı operasyonudur" diye konuştu.

Ermen açıklamasının devamında: "Şüphesiz ki, gazetecilerin diğer meslek örgütlerinden ve esnaflardan hiç bir ayrıcalığı yoktur olmamalıdır da! Yasalar çerçevesinde gereğinin yapılması hiç bir meslektaşımızı rahatsız etmez. Evrak üzerinde eksiği bulunan meslektaşlarımız da en kısa sürede gereğini yapacaktır. Ancak, özellikle son bir kaç gündür Sayın Selim Alan, Sayın Hamdi Uçar ve Sayın Ali Bektaş’ın gazetecileri hedef tahtasına koyarak yaptığı açıklamaların ardından yapılan bu denetim en hafif tabirle intikam ve ihtiras kokmaktadır. Bizler Sayın Selim Alan’dan hiç bir imtiyaz ve ayrıcalık beklemediğimizin altını özellikle çiziyoruz... Belediye Başkanlığının onurlu bir görev olduğunu hatırlatıyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz" şeklinde konuştu. (Birgün)

Öne Çıkanlar