Başsavcılık CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlattı

Başsavcılık CHP'li Başarır hakkında soruşturma başlattı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tank Palet’in Katar’a satılmasına tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, katıldığı bir televizyon programında "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri nedeniyle soruşturma başlattı. 

Başsavcılıktan soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada "Katıldığı bir TV programında 'Türk ordusu satılmış' diyen 27'nci dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301’inci maddesi uyarınca 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

RTÜK, BAŞARIR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK de CHP'li Başarır'ın TSK'ye yönelik kullandığı ifadelerin kabul etenin mümkün olmadığını belirterek inceleme başlattığını duyurdu.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, Başarır'ın TSK'ye yönelik kullandığı ifadeleri kabul etmenin mümkün olmadığı belirtilerek, "Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar