Başsavcılık: Öcalan'ın sağlık durumu iyi

Başsavcılık: Öcalan'ın sağlık durumu iyi
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu hakkında sosyal medyada paylaşılan iddialara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi açıklama yapıldı.

16 Şubat 1999'dan beri İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan ancak 27 Nisan 2020'den bu yana kendisinden herhangi bir haber alınamayan, avukatları ve ailesi ile görüştürülmeyen ancak sosyal medyada sağlık ve güvenlik durumuna ilişkin kimi iddialar ortaya atılan PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin, ilk resmi açıklama Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldı. 

Başsavcılığın Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Abdullah Öcalan’ın bazı sosyal medya hesaplarında öldüğü yönünde asılsız iddiaların yer aldığı anlaşılmış olup, Hükümlü hayatta olup, sağlık durumu iyidir. Bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'SAVCILIĞIN AÇIKLAMASINA NEDEN BEL BAĞLAYALIM?’

Taleplerinin dün nasılsa bugün de aynı olduğunu ifade eden Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez ise, "Biz neden müvekkilimizin can güvenliği ve sağlığından emin olabilmek, haber alabilmek için Savcılığın bu tür açıklamalarını beklemek zorunda kalalım ya da böyle açıklamalara bel bağlamak durumunda kalalım? Bir hukuk devletinde bu 'normal' midir? Dün ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz; tecrit derhal kaldırılmalıdır. Müvekkilimiz Sayın Öcalan ve İmralı’daki diğer mahpuslar en temel yasal haklarını kullanabilmelidirler. Aile ve avukatları ile görüşebilmeli, telefon ve diğer iletişim haklarından yararlanabilmelidirler. Biz avukatları olarak İmralı’ya gidip müvekkillerimizi bizzat görmek ve bu şekilde sağlıklarından emin olup ihtiyaç duydukları hukuki yardımı sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞVURULARA CEVAP YOK

Öte yandan Öcalan’ın avukatları Mazlum Dinç, Raziye Öztürk, İbrahim Bilmez ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Adalet Bakanlığı’na dün ve bugün yaptıkları başvuruya henüz hiçbir cevap verilmedi. (HABER MERKEZİ/MEZOPOTAMYA AJANSI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar