Başsavcı eşinin kardeşiyle gündemde: Ruhsatı olmadan avukat olarak tanıttığı iddiasına barodan uyarı geldi

Başsavcı eşinin kardeşiyle gündemde: Ruhsatı olmadan avukat olarak tanıttığı iddiasına barodan uyarı geldi
Ruhsatı olmadan kendisini avukat olarak tanıttığı iddiasıyla uyarı cezası alan Çağla Dursun da dava açmaya hazırlanıyor.

ARTI GERÇEK- Düğünden hemen sonra Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen ve ardından HDP’ye yönelik başlatılan operasyonun savcısı olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman bu kez eşinin kardeşiyle gündemde. Ruhsatı olmadan kendisini avukat olarak tanıttığı iddiasıyla barodan uyarı alan Çağla Dursun, sosyal medyada bir avukata 'terörist' dedi. Dursun, sözlerini Erdoğan'ı referans göstererek savundu. Dursun, "Cumhurbaşkanı bile çıkıp her gün insanlara teröristsiniz diye bağırıyor" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın eşinin kardeşi Çağla Dursun’un avukatlık ruhsatı olmadığı halde kendisini avukat olarak tanıttığı iddia edildi. Dursun hakkında baro ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Enes Kabadayı ile Çağla Dursun  arasındaki sosyal medya tartışmasının ardından olay savcılığa yansıdı.

Çağla Dursun, Enes Kabadayı’nın sosyal medyada paylaştığı habere, "Bu ülkede adalet çok güzel işliyor, sizin gibi avukatlık mesleğini kullanan teröristlere rağmen…" sözleriyle yanıt verdi.

 

BARO KAYITLARINDA YOK

Artı TV’ye konuşan Kabadayı, bu sözler üzerine Dursun’u araştırdığını ve bazı gazete haberlerinde avukat olarak karşısına çıktığını söyledi. Kabadayı, Zonguldak Barosu’nun avukat sorgulama sayfasında Dursun’un yer almadığını belirtti. Dursun’un avukat olarak kaydını bulamayan Kabadayı, hem savcılığa hem de baroya başvurduğunu dile getirdi.

Kabadayı’nın başvurularından ilki sonuçlandı. Zonguldak Barosu, Dursun’a yazılı uyarıda bulunmaya karar verdi. Kabadayı, savcılığın da Dursun hakkında soruşturma başlatacağını söyleyerek, olayın peşini bırakmayacağını ekledi.

DURSUN DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Kendisine yönelik iddialara yanıt veren Çağla Dursun da, Enes Kabadayı’ya karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Kasım’da stajyer avukatlığının sona ereceğini kaydeden Dursun, "Hukuk mezunu olan herkese o günden itibaren ister avukatlık stajını yapsın ister yapmasın avukat olarak tanımlarlar. Ben hiçbir yerde kendimi avukatım diye tanıtmıyorum" dedi.

'TERÖRİST' SÖZÜNE ERDOĞAN'I REFERANS GÖSTERDİ

Kabadayı’ya yönelik sözlerinin ise arkasında olduğunu vurgulayan Dursun, sözleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı referans gösterdi.

Dursun, "Ben terörist dedim evet sözümün de arkasındayım bunu savcılığa da gider söylerim. Cumhurbaşkanı bile çıkıp her gün insanlara teröristsiniz diye bağırıyor." dedi.

Avukat Enes Kabadayı'nın Gülen Cemaati soruşturmasında yargılanmasını gerekçe göstererek "benim gözümde zaten teröristtir, bunu her zaman söylüyorum" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar