Başvuru yapıldı: Amirler hız baskısına son vermeli

Başvuru yapıldı: Amirler hız baskısına son vermeli
Arıza durumlarında hız düşüren makinistlere yönelik baskılara son verilmesi için başvuru yapıldı.

ARTI GERÇEK- Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), amirlerin makinistlere yönelik hız baskısına son vermesi için TCDD'ye dilekçe sundu.

BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir ve Şube Sekreteri Erdal Aydın imzasıyla YHT Araç Bakım Servis Müdürlüğü'ne sunulan dilekçede, Yüksek Hızlı Tren seferleri sırasında kuş çarpması sonucu ön cam çatlaması, hız duyurucularında ve diğer emniyet devrelerinden ekranda veri alınamaması gibi arızalar yaşanabildiği belirtildi. Bu tür arızi durumlarda makinistlerin güvenlik önlemi olarak hız kısıtlamasına gittikleri, ancak birim amirlerinin devreye girerek hızın düşürülmemesi talimatı verdiği aktarılan dilekçede, makinistlerden sendikaya bu yönde çok sayıda başvuru olduğu belirtildi.

‘PERSONEL ÜZERİNDEKİ BASKIYA SON VERİLMELİ’

Dilekçede, "Trenleri emniyetli şekilde temin etmek isteyen makinistler tren tehirine sebebiyet verdikleri için birim amirlerince disiplin uygulamalarına maruz bırakıldıkları yapılan soruşturma tutanaklarından anlaşılmaktadır. Bu tür uygulamaların telafisi mümkün olmayan hadiselere yol açamaması için personel üzerindeki baskının kaldırılarak, talimatnamelere ve emniyet sistemlerine uygun çalışma koşullarının yaratılması hususunda gereğinin yapılmasını talep ederiz" denildi.

‘MAKİNİSTLERDEN ÇOK SAYIDA BAŞVURU VAR’

Konuya dair Artı Gerçek’e konuşan BTS Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Rıza Ercivan, makinistlerden bu yönde kendilerine çok sayıda başvuru olduğu bilgisini verdi. Makinistlerin isimlerini ve yaşanan olayları, personelin iş güvencesi için kamuoyuna açıklamadıklarını belirten Ercivan, herhangi bir arıza durumunda makinistlerin inisiyatif kullanarak hız düşürebileceğini söyledi. Ancak amirlerin devreye girerek, hız düşürmemeleri konusunda makinistlere baskı yaptığını anlatan Ercivan, hem makinistlerin hem de yolcuların can güvenliği için bu baskılara son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar