Başvurudan sonra ilk açıklama: Yeni bir umut sevdasıyla yola çıktık

Başvurudan sonra ilk açıklama: Yeni bir umut sevdasıyla yola çıktık
Kuruluş dilekçesini bugün veren Demokrasi ve Atılım Partisi’nin lansmanı çarşamba günü yapılacak.

ARTI GERÇEK - Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kuruluş dilekçesini veren heyet, İçişleri Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

İdris Şahin, Hasan Can Polat ve Mehmet Emin Ekmen’den oluşan heyet, sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na gelerek başvuru dilekçesini teslim etmişti. Öğlenden sonra heyete Münevver Helün Fırat, Hatice Selvi Demirel ve Nazlı Seda Vural dahil oldu ve bakanlıktan alındı belgesi alındı. 

Heyet, daha sonra bakanlık önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

İdris Şahin, şunları söyledi:

"Türk siyaseti hayatına yeni bir nefes, yeni bir umut olmak sevdasıyla yola çıkan, başta sayın Ali Babacan ve kurucu 90 arkadaşımız adına şu anda hazırda bulunan çok değerli kurucularımızdan Münevver Helün Fırat, Hatice Selvi Demirel ve Nazlı Seda Vural, sayın Hasan Canpolat ve tecrübeli siyasetçi Mehmet Emin Ekmen ile birlikte hepinizi saygı ile selamlıyoruz. İnşallah kurmuş olduğumuz bu partimiz 90 kurucu ile birlikte milletimize, devletimize umut olacak, her şeyden önemlisi kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza inşallah aydınlık bir yarın hazırlayacak. Onlar adına gururluyuz, mutluyuz ve onlar adına hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. İnşallah Çarşamba günü lansmanımızı da sayın Başkanımızın huzurunda Bilkent Hotel’de gerçekleştireceğiz. Bununla alakalı bilgi paylaşım ofisimizden sizlere ulaştırılacak. Hepinizin ilgi alakanıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah özellikle gençlerimize, kadınlarımıza ve yarınımızın geleceği çocuklarımıza iyi bir gelecek inşa edecek bir ekip oluruz." 

Hakkında Gülen Cemaati ile ilişkilendirilen iddialarla ilgili bir soru üzerine Şahin, "Lansmanımızı gerçekleştikten sonra çok ayrıntılı olarak bunları ifade edeceğiz. Alındı belgesini aldık. 90 kurucumuz ile birlikte bugün itibariyle yeniden bismillah değip yola revan olduk. İnşallah bu tür soru ve cevapları da önümüzdeki günler içinde ayrıntılı olarak vereceğiz" dedi. 
 

Öne Çıkanlar