Batı Karadeniz'de yağış nedeniyle dereler taştı, araçlar suya gömüldü

Batı Karadeniz'de yağış nedeniyle dereler taştı, araçlar suya gömüldü
Yağışın başladığı Bartın'da bazı evleri su bastı, araçlar mahsur kaldı. Zonguldak'ta dereler taştı, araçlar suya gömüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 il için 'kırmızı kod' uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün yer aldığı Batı Karadeniz Bölgesi'nde çok kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, üç ilde kriz merkezleri oluşturuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Düzce için kırmızı kodu uyarı yaptı. Yağışın başladığı Bartın'da da bazı evleri su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı. Zonguldak’ta da dereler taştı, araçlar suya gömüldü. Kastamonu’nun Başakçay köyünde 2021 yılında sel afeti sonrasında ulaşımın sağlanması amacıyla yapılan geçici menfez, şiddetli sağanak yağışın ardından derenin taşması sonucu yıkıldı.

Yağışın etkili olduğu illerin valilikleri tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarıları bulunurken, yağışların bu gece de devam edeceği bilgisi verildi.

BAKANLIK 6 İLE İŞARET ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, "Batı ve Orta Karadeniz’deki vatandaşlarımız bu geceden itibaren ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak, Düzce. Bu illerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘kırmızı’ kodla uyarıyor" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar