Batman'daki su sorunu mahkeme kararıyla çözüldü

Batman'daki su sorunu mahkeme kararıyla çözüldü
Batman Belediyesi’nin kayyım döneminden kalan borç yüzünden kentte yaşanan su sorunu mahkeme kararıyla son buldu. Batman'a yeniden su verilmeye başlanacak.

Batman’da, kayyım döneminden kalan borçlar nedeniyle Dicle Elektrik A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektrikleri kesmesi kenti susuz bıraktı.

Dünden bu yana yaşanan su kesintisi nedeniyle belediye ekipleri kent sakinlerinin su ihtiyacını itfaiye araçları ile karşılamaya çalıştı. Bazı yurttaşlar ise satın aldıkları su ile ihtiyaçlarını giderdi.

DEDAŞ’ın kayyım döneminden kalan borçlar nedeniyle kenti susuz bırakmasına tepki gösteren esnaflar ve yurttaşlar, kesintiye son verilmesini istedi.

BATMANLILAR DEDAŞ'IN YAPTIĞI SU KESİNTİLERİNE İSYAN ETTİ

Su ile birinci dereceden bir iş yapan oto yıkamacı Mehmet Ceylan, günde 300 TL zararının olduğunu belirtti. Bu ekonomik krizde kendilerine ayrıca bir zarar daha yaşatıldığını söyleyen Ceylan, "Zararımı kim karşılayacak?" diye sordu.

"Evde yaşlı insanlar var, namaz kılamıyor, tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Tüm Batman bu durumdadır" diyen  Ceylan, mecburen marketten aldıkları su ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Kafe işletmecisi Edip Bozan adlı yurttaş da su kesinti nedeniyle DEDAŞ'ı suçladı. Bozan, tepkisini "Marketten aldığım su ile hem çay yapıyorum hem de bardakları yıkıyorum. Bu maliyeti artırdı. DEDAŞ'ın bu yaptığı kesintilerden bıktık. Sorun bir an önce çözülsün" diyerek dile getirdi.

MAHKEME KARARI: YURTTAŞLARIN SUYA ERİŞİM HAKLARI ENGELLENDİ

Sorunun çözümü için DEDAŞ yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan Batman Belediyesi yetkilileri, yurttaşların 'suya erişim hakkının engellendiği' gerekçesiyle 'yürütmeyi durdurma' talebini Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iletti.

Başvuruyu değerlendiren Mahkeme, borcun yüzde 10’nun ödenmesi koşulu ile ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

SU EN KISA ZAMANDA YENİDEN VERİLECEK

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, mahkeme kararına ilişkin Mezopotamya Ajansı'na yaptığı açıklamada, DEDAŞ’ın hukuksuz bir uygulamaya imza attığının mahkeme kararıyla ortaya çıktığını söyledi. Mahkeme kararı doğrultusunda yüzde 10’luk teminatın yatırılmadı ile elektriğin yeniden verildiğini açıklayan Demir, kısa bir süre içerisinde tüm kentin suya kavuşacağını ifade etti. Demir, aynı sorunun bir daha yaşanmaması için uzun vadeli planlamalarına devam ettiklerini de ekledi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar