Kozluk'ta cenaze gerginliği: İlçeye giriş yasaklandı

Kozluk'ta cenaze gerginliği: İlçeye giriş yasaklandı
Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında kendisini yakan Ümit Acar toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretini ve İmralı’daki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Ümit Acar’ın cenazesinin getirildiği Kozluk’ta olağanüstü önlemler alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Batman Valiliği'nin 'ilgisiz şahısların ilçeye girişini' yasakladığı gerekçesiyle HDP'li vekillerin cenaze törenine katılması engellendi.

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİNİ PROTESTO EDEN GENÇ KENDİNİ YAKTI

Almanya’nın Nurgberg kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ve Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek için 27 Eylül’de kendini ateşe verdikten sonra yaşamını yitiren Ümit Acar’ın (26) cenazesi, nüfusa kayıtlı olduğu Batman’ın Kozluk ilçesine getirildi. İlçede yoğun önlemler alınırken, HDP ilçe binası polis ve zırhlı araçlar tarafından ablukaya alınarak giriş çıkışlara izin verilmedi.

"BATMAN VALİLİĞİ'NDEN ‘İLGİSİZ KİŞİ’ KARARI"

Batman Valiliği de ilçede 'ilgisiz şahısların dolaşması, toplanması ve araçla ilçeye girişini' 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi gereğince 1-8 Ekim tarihleri arasında yasakladı. Valilik kararında, son dönemlerde örgüt mensubu kişilerin cenaze definleri sırasında kamu düzeni ve güvenliğinin bozulduğu iddia edildi. Kararda, Almanya’da protesto amaçlı kendini yakan Ümit Acar’ın cenazesinin gömülme işlemi sırasında cenazeye farklı amaçlarla katılmaya çalışan ilgisiz şahısların Kozluk ilçesi sınırları içerisine girişi ve çıkışı sınırlandırıldığı belirtildi. 

"HDP’LİLER ENGELLENDİ"

Ümit Acar’ın cenaze töreni nedeniyle Batman’dan Kozluk merkezine kadar asker ve polisler tarafından toplam 5 arama noktası kurulurken, burada durdurulan araçlar arandı. Ablukaya alınan HDP binası önünde bulunan ve aralarında HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Batman İl Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Nizamettin Toğuç ile Barış Annelerinin bulunduğu grubun cenaze törenine katılmasına izin vermedi. Polis, engellemeye Batman Valiliği'nin, 'ilgisiz şahıs' kararını gerekçe gösterdi. Kozluk girişinde yapılan aramalarda ise Kozluklu olmayanlara 'bugün sıkıntılı gün, işinizi bitirin geri gidin' uyarısı yapıldı. 
 
"CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ"

Milletvekili Başaran ve parti yöneticilerinin HDP Kozluk ilçe binası önündeki bekleyişi sürerken, Ümit Acar’ın cenazesi, ailesi tarafından Değirmendere mahallesinde bulunan İslam Bey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Avrupa’dan gelen Acar ailesinin damadının da mezarlığa alınmadığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar