Bayraktar’dan Zelenskiy'e: İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım

Bayraktar’dan Zelenskiy'e: İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım
Baykar'ın CEO’su Haluk Bayraktar, Ukrayna lideri Zelenskiy ile fotoğrafını paylaşarak 'İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım' diye yazdı.

Ukrayna ordusuna satılan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının üreticisi Baykar'ın CEO’su Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Haluk Bayraktar Twitter üzerinden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile fotoğrafını paylaşarak, "İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım… Zafer haksızca işgale karşı ülkesini savunan yürekli insanlarla olsun" ifadelerini kullandı.

Bayraktar paylaşımında Zelenskiy’i de etiketledi. 

'DÜNYADA BU SINIFTAKİ SİHA'LARA 'BAYRAKTAR' DENMEYE BAŞLADI'

Selçuk Bayraktar, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen Milli Teknoloji Hamlesi konulu programda da öğrencilerle bir araya geldi. Programda konuşan Bayraktar, savunma sanayinin geçmişten bugüne kadar olan gelişiminden bahsederek, "Dünyada da şu an kendi sınıfının en iyisi olarak görülen Bayraktar TB2, 2019'da dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiği 6 tonluk kendi sınıfının en moderni Bayraktar Akıncı'nın ilk uçuşu oldu. Gelecekte akıllı uçan mobilite geliyor. Drone'lar hayatımıza girdikçe zirai ilaçlamadan, ücra köşede kalmış insanlara yardım götürmeye kadar, bina camlarını silmeye kadar uçan mobilitenin geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.  

Bayraktar, "2002'ye döndüğünüzde Türkiye savunma sanayi açısından baktığınızda yüzde 85 oranında dışarıya bağımlıydı. İnsansız hava araçlarının Türkiye'deki ismi Heron'du. İHA değil, Heron deniyordu. Dünyada bu sınıftaki SİHA'lara biraz Bayraktar denmeye başlandı. Bir anlamda vizyon değişikliğiyle yüzde 15'li yerli katkıdan yüzde 70-80'lere yaklaştı. Bizim insansız hava araçlarımızda bu yüzde 93 oranında gerçekleşti ki bütün tasarımları bize ait bir insansız hava aracından bahsediyoruz. Bu dünyada da rekor sayılabilecek bir yerliliktir" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar