BBC'nin 100 Kadın 2020 listesinde Türkiye'den Gülsüm Kav da yer aldı

BBC'nin 100 Kadın 2020 listesinde Türkiye'den Gülsüm Kav da yer aldı
2020 yılında ilham veren ve en etkili 100 kadını seçen BBC listesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucularından ve platformun genel temsilcisi Gülsüm Kav da yer aldı.

BBC, 2020’nin ilham veren ve en etkili 100 kadınını seçti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucularından olan ve platformun genel temsilcisi olarak görev alan Gülsüm Kav, dünyada yılın en etkili 100 kadını arasında gösterildi.

Dünyanın her yerinden, değişime öncülük eden ve bu zor zamanlarda fark yaratmayı başaran 100 kadından oluşan listenin ilk sırası, bu yılda başkalarına yardım etmek için fedakarlıklar yapan dünyadaki sayısız kadın adına bir kişilik yer ‘dillendirilmemiş kahraman‘ olarak boş bırakıldı.

Gülsüm Kav hakkındaki tanıtım yazısında şu ifadeleri kullandı: "Yükselen kadın cinayetleri sayısı ve İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılıp kaldırılmayacağına dair meclis tartışmaları Türkiye’de yaygın eleştirilere yol açtı. Gülsüm, Türkiye’de toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmak ve yakınlarını kadın cinayeti nedeniyle kaybeden birçok aile adına savunuculuk yapmak için yorulmadan çalışıyor."



Feminist aktivist, yazar Gülsüm Kav, uzmanlığını tıp etiği olarak da bilinen deontoloji alanında yaptı. Kav, 2010 yılında kurulan platformda cinsiyet bazlı şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve en önemlisi sayısı her geçen gün artan kadın cinayetleri konusuna dikkat çekmek için mücadele veriyor.

LİSTEDEKİ DİĞER KADINLAR

Bu yılki listede seçilen kadınlar arasında Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Oxford Üniversitesi’nde devam eden Coronavirus'üne karşı aşı çalışmalarının başında yer alan Sarah Gilbert ve iklim aktivisti olarak farkındalık yaratmak için mücadele veren oyuncu Jane Fonda gibi isimler de yer alıyor.

Öne Çıkanlar