Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP de adayları için destek istedi

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP de adayları için destek istedi
Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı BBP de yerel seçimlerde destek istedi. Desteğe karşılık HDP'nin güçlü olduğu yerlerde ittifakın hangi partisi öndeyse onu destekleyeceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde ittifaka ilişkin yaptığı açıklamada, "İsteriz ki bizim adaylarımız, önde olduğu yerlerde desteklensin" sözleriye adayları için AKP ve MHP'den destek istedi.

MHP'nin önde olduğu yerlerde MHP adayının, AKP'nin önde olduğu yerlerde de AKP adaylarının desteklenmesini işin doğası olarak yorumlayan Destici, destek konusunda henüz kayda değer bir görüşme yapılmadığını söyledi.

'ADAYLARIMIZIN DESTEKLENMESİNİ ARZU EDİYORUZ'

Cumhur İttifakı ile Meclis'e Ankara Milletvekili olarak giren BBP Lideri Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yerel seçimle ilgili özellikle HDP'nin güçlü olduğu kentlerde 'Cumhur İttifakı'ndan hangi parti yarışıyor ve önde görünüyorsa destekleyeceklerini belirten Destici, "Bizim önde olduğumuz yerlerde de bizim adayımızın desteklenmesini arzu ettiğimizi de ifade etmek isterim" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI'NDAN HENÜZ BİZİMLE KİMSE GÖRÜŞMEDİ' 

Cumhur İttifakı'nın ruhuna hep sadık kaldıklarını da ifade eden Destici, BBP'nin yerel seçimlerde AKP'den destek isteyip istemediğine ilişkin soruya ise "henüz görüşmelerimiz yoktur" yanıtı verdi:

"Arkadaşlarımız, bazı AK Partili yetkililerle görüşüyorlar. Bu sadece AK Parti bazında değil, bizim arzumuz ve isteğimiz, MHP bazında da bu tür destekler yapılabilir. Artık Türkiye'de açık bloklaşmalar ortadadır. Dolayısıyla biz isteriz ki, bizim adaylarımız, önde olduğu yerlerde desteklensin. MHP'nin önde olduğu yerlerde MHP adayının, AK Parti'nin önde olduğu yerlerde de AK Parti adaylarının desteklenmesi işin doğalı olanıdır. Bu konularla ilgili ince ince yapılmış henüz görüşmelerimiz yoktur."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar