BBP'den 'ters kelepçeyle gözaltı' açıklaması

BBP'den 'ters kelepçeyle gözaltı' açıklaması
BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, iktidarı eleştiren açıklamalarından iki gün sonra iş yerinden ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü'nün ters kelepçeyle gözaltına alınmasına ilişkin partiden yapılan açıklamada, "Gözaltı işlemi konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple yapılmıştır" denildi.

Ünye ilçesinde YouTube üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalına konuk olan Yümlü, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaatlarını değerlendiren Yümlü, "Anlattıkları doğru da olmamış olabilir. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, hiçbiri sürgün korkusu yüzünden konuşamıyor" ifadelerini kullandı.

Yayından iki gün sonra iş yerine gelen 6 polis tarafından gözaltına alınan Yümlü, sosyal medya hesabından "Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsemde hakkımı arayacağım" dedi

Polislerin, iş yerinde 'maske takmaması ve temaslı olması' gerekçesiyle hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek kendisini gözaltına almak istediklerini anlatan Yümlü, uygulamanın yanlış, hukuka ve yasalara aykırı olduğunu aktardığını ifade etti. Bunun üzerine polislerin zor kullanıp, ters kelepçe takarak kendisini gözaltına aldıklarını vurgulayan Yümlü, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını belirtti. Yümlü, söz konusu polisler hakkında şikayetçi olacağını duyurdu.

BBP'DEN 'SİYASİ DEĞİL' AÇIKLAMASI

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından yazılı açıklamada bulunan BBP, gözaltının 'siyasi değerlendirmeler nedeniyle olmadığını' savundu.

Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, "Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Vaki olayın, Sayın Fatma Yümlü'nün bir siyasetçi olarak yapmış olduğu siyasi değerlendirmeler ve yapmış olduğu eleştiriler neticesinde yapıldığı şeklinde bir haber yapılmıştır.

Bu gözaltı hadisesi, yukarıda bahsettiğimiz konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple, (pandemi süreci uygulamaları) polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür.

Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin genel başkan, genel merkez, il bakanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Hadise, bütün tafsilatıyla 5 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00'de Ordu İl Başkanlığımızda, Ordu İl Başkanımız Sayın Durmuş Zor tarafından bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar