Beautiful Boy - Güzel Oğlum

Beautiful Boy - Güzel Oğlum
Bir babanın uyuşturucuyla mücadele eden oğluyla yaşadığı, tanımlaması zor mücadele sürecini güçlü sinema kurgusuyla anlatan gerçek bir hikaye 'Güzel Oğlum' haftanın en iyisi.

Sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girdi. Bu hafta Felix Van Groeningen imzalı 'Beautiful Boy' ve Sefa Öztürk'ün yönettiği 'Güven' öne çkıyor. 

GÜVEN

Sefa Öztürk, ilk uzun metrajlı filmi Güven'de başrolü eşi Bülent Çolak’a verdi. Çolak başrolünü Gözde Çığacı ve Ahmet Kaynak ile paylaşıyor. Ali, çocukluk aşkı Ferit’ten bir evladı olan Meryem’le evli. Günlerden bir gün Ferit gelince Ali’nin dengesi bozuluyor.  Ali, Ferit'in gelişi ile karısını bir güven sınavına sokar. Genç kadın kendisini büyük bir ikilemin içerisinde bulur. Meryem, minnet duygusu ile aşk acısı arasında sıkışıp kalırken, Ali'nin kendine olan güveni sarsılmaya başlar. Tam da bu sırada Ferit'in öldürülmesi işleri içinden çıkılmaz bir hale sokar. Ferit'in öldürülmesi ile Ali ve Meryem arasındaki güvensizlik iyice artar. Birbirlerinden şüphelenen Ali ve Meryem polis sorgusuna maruz kalınca çareyi yine birbirlerine sığınmakta bulurlar


GÜZEL OĞLUM

2008 yılında basılan ve bir babanın, oğlunun bağımlılığı üzerinden yaşadıklarına odaklanan Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction adlı kitaptan yola çıkan Felix Van Groeningen imzalı film dünya prömiyerini Toronto’da yaptı ve çok sevildi. Yönetmen 6. filminde yine aile içi ilişkilere odaklandı. Uyuşturucu bağımlısı Nic’in inişli çıkışlı hayatı yerine baba David’in oğluyla mücadelesini ağırlık verdi. Film Call Me by Your Name’le yıldızlaşan Timothée Chalamet ve dram türünde gösterdiği önemli oyunculuklarla adından sıkça söz ettiren Steve Carell’ı buluşturuyor.


TÜRK İŞİ DONDURMA

Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, bu kez de yine bir gerçek hikayeyi vizyona taşıyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün hayatından esinlendiği hikayesini sinemaya uyarlıyor. Avustralya’da yaşayan, biri 'dondurmacı' diğeri 'deveci' iki arkadaşın sıradan hayatlarının savaşla nasıl kökten değiştiğini anlatan filmde Ali Atay ve Erkan Kolçak Köstendil başrolde. Şebnem Bozoklu’nun ikiliye eşlik ettiği filmin yönetmeni Can Ulkay.


KIYAMET

Kıyamet, büyük bir kaosun ortasında gençlik aşkı ile yeniden bir araya gelmeye çalışan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Victor Danell’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Christoffer Nordenrot ve Lisa Henni başrolde.


İSTİLA ALTINDA

Maymunlar Cehennemi Başlangıç’ın yönetmeni Rupert Wyatt yine distopik bir hikayeyi anlatıyor. İşsizliğin çok azaldığı, suç oranının sıfırlandığı, yoksulluğun yok olduğu bir dünyada bir şeylerin ters gittiğini anlamak zor olmamalı. Bu hikayede dünya dışı güçlerin işgali söz konusu. Görünenin ardında orantısız güç ve mutsuzluk var. İşte özgürlüklerini geri almak isteyen insanlar da burada devreye giriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Vera Farmiga, John Goodman, Madeline Brewer ve Machine Gun Kelly gibi şahane isimler var.
 


KADAVRA

Pretty Little Liars ve You dizilerinin oyuncusu Shay Mitchell bu kez bir korku filminde başrolde. Hatta o ve içine şeytan girmiş bir ceset başrolü paylaşıyor. Şeytan çıkarma ayini sırasında ölen genç bir kadının cesedi morga getiriliyor, polis memuru genç kadın da bu gizemli olayı araştırmaya başlıyor. Ayin sırasında biri ölünce şeytan başka bir beden aramaya başlar, yargısından yola çıkan filmi Hollandalı Diederik Van Rooijen yönetiyor.
 


SOKAĞIN ÇOCUKLARI

Faik Ahmet Akıncı'nın yönettiği Sokağın Çocukları, sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesini odağına alıyor.
 


MUCİZELER PARKI

Dylan Brown yönetmenliğindeki Mucizeler Parkı, yaşıtlarının ötesinde bir yaratıcılığa sahip olan June'un hayallerinin gerçekleşme hikâyesini konu ediniyor.
 


MARİD

Kötülükte aşırıya kaçana verilen sıfat ve o cinin adı Marid. Kemal Özdemir imzalı filmin oyuncu kadrosunda Onur Bilgin, Hilal Anay, Mustafa Mutlu gibi isimler yer alıyor.
 

 

Öne Çıkanlar