Bedenimiz inceldikçe zihnimiz keskinleşti

Bedenimiz inceldikçe zihnimiz keskinleşti
Açlık grevinde 246 günü geride bırakan Nuriye Gülmen, tutuklu olarak bulunduğu hastane odasından mesaj gönderdi.

HABER MERKEZİ- OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile işlerinden atıldıktan sonra 'İşimi geri istiyorum' talebiyle açlık grevi başlatan, ardından tutuklanan eğitimci Nuriye Gülmen, cezaevinden gönderdiği mektubunda, "Açlığımız büyüdükçe 'biz' büyüdük. Bedenlerimiz inceldikçe, bilincimiz ve zihnimiz keskinleşti. 'Hayatın içindeki müziği ve şiiri bulma yetisini' asla kaybetmedik!" dedi.

DİRENİŞLERİ UYANIŞ YARATTI

t24'ün haberine göre Gülmen, direnişin 1'inci yılı dolayısıyla gönderdiği mektupta,  "Direnişimiz 'Artık bu ülkede bir şey yapılmaz' deyip yatağına gömülenleri dışarı çıkardı" dedi.

İRLANDALI DİRENİŞÇİYE ATIF 

Mektubunda 1981 yılında Kuzey İrlanda'da başlattığı açlık grevi sırasında yaşamını yitiren direnişçi Bobby Sands'i çizen Gülmen, şu ifadeleri kullandı: "OHAL karanlığında bir mum olma iddiasıyla başladı direnişimiz. Tam bir yıl önce, 2016 9 Kasımında anıtın önüne çıktığımda direnişin bir yıllık serüvenini görmem elbette olanıksızdı. Bir yılda çok şey yaşandı. Direniş, yeni direnişler ve direnişçiler yarattı. 'Artık bu ülkede bir şey yapılamaz' deyip yatağına gömülenleri yatağından çıkardı. Hayatta tutunacak dalı olmayanlara dal, faşizme karşı güçlü bir barikat oldu" dedi.

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

Yüksel direnişçileri Semih, Veli, Acun, Mehmet ve Nazife'ye selam gönderen Gülmen,  mektubunu şöyle bitirdi: "Yüksel direnişini kendi direnişi sayan ve onda umudu gören halkımıza bin selam! Yaşasın direnişimiz, yaşasın açlık grevimiz! Emekçiyiz haklıyız kazanacağız!"

Öne Çıkanlar